≫ 

Kragujevčanin priveden zbog nošenja vešala na protestima pušten iz pritvora: Zbog jednog slova na njegovom transparentu bruje društvene mreže

On je nakon privođenja bio na lekarskom pregledu jer boluje od hipertenzije - prenosi Glas Šumadije

  • 56

Slobodan Boba Stefanović (66), koji je juče priveden jer je na protestu u Kragujevcu nosio maketu vešala sa obešenom lutkom na kojoj je pisalo "Ja penzioner", jutros je pušten iz pritvora.

Kako Glas Šumadije prenosi, on je nakon privođenja bio na lekarskom pregledu jer boluje od hipertenzije.

Na društvenim mrežama, međutim, povela se polemika o poruci koja je bila ispisana na maketi, jer su se pojavile Stefanovićeve fotografije sa protesta, na kojima je, prema tvrdnjama korisnika društvenih mreža, vidljivo prepravljanje u fotošopu.

Naime, na jednoj se vidi ispisana poruka "Vučiću, vrći pare il" se besim", dok se na drugoj vidi poruka za koju korisnici društvenih mreža tvrde da je prepravljana, te da je isbrisano slovo "m" na kraju i tako promenjen smisao poruke.

Foto: Čitalac Glasa Šumadije

Na Fejsbuku se pojavila objava u kojoj je, prema tvrdnjama korisnika, vidljiva dorada u nekom od programa za uređenje fotografija, pa na njoj poruka koju je nosio Slobodan glasi "Vučiću, vrći pare ili se besi".

Između ove dve teorije, pojavila se i treća koju je izneo jedan korisnik, a to je da je maketa vešala koju je nosio slobodan imala dve različite poruke, svaku sa posebne strane.

OGLASIO SE MUP: PROTIV PRIVEDENOG PODNETA PRIJAVA U REDOVNOM POSTUPKU

Posle navoda da je privedenom bilo zabranjeno da se javi porodici, oglasila se načelnica PU Kragujevac, Jasmina Rajković, koja je sve demantovala.

- Apsolutno su netačne tvrdnje da je privedenom, koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije Policijske uprave Kragujevac, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome. Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a nakon što su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda - navodi se u saopštenju.

Neposredno nakon što je doveden u prostorije PU Kragujevac ispred zgrade je došao i Slobodanov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar, stoji u saopštenju.

- On je u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku - navela je načelnica u saopštenju.

VIDEO: Snimak muškarca koji nosi vešala na prethodnom protestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktorija Vikica

    10. februar 2019 | 15:06

    Ne razumem, sta je bila njegova svrha nosenja vesala? Glupost!

  • Mirjana

    10. februar 2019 | 15:38

    Naprave sami sebi probleme a onda lazu i okrivljuju druge.

  • joxa

    10. februar 2019 | 21:42

    I treba da bude uhapšen, niko ne treba da nosi vešala u centru grada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA