≫ 

Zvanično uručena protestna nota Hrvatskoj: Evo šta je Srbija zahtevala zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde

Tu protestnu notu je ranije najavio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

  • 15

Otpravniku poslova hrvatske ambasade u Beogradu danas je, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, uručena protestna nota povodom napada na vaterpoliste "Crvene zvezde" u Splitu.

Ministarstvo je saopštilo da je u protestnoj noti izrazilo duboku zabrinutost i razočaranje zbog napada na vaterpoliste "Crvene zvezde".

Kako se podseća u saopštenju, tu protestnu notu je ranije najavio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da je ovaj napad posledica antisrpske kampanje koja se vodi i atmosfere koja se stvara u hrvatskom društvu.

Tražićemo tačno utvrđivanje počinilaca, ali i kažnjavanje - rekao je Dačić i dodao da nas mnogo više brine ta atmosfera.

Podsetimo, povodom ovog napada danas je reagovao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je vaterpolistima uputio izvinjenje.

Video: Vučić se izvinio vaterpolistima Crvene zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anti

    10. februar 2019 | 15:20

    Pa da li su oni išli tamo da igraju vaterpolu ili da se tuku po kafićima i skaču u more pa gde su im treneri pa šta ne bi trebali tamo biti u izolaciji dok je takmičenje.....pa gde su sada novinare da pitaju njihove trenere zašto su bili u kafić bez nadzora a ne u bazenu da rade...A ovi idioti šta pišu da hrvatske sportiste ne bi napali u beogradu šta ne pišu da su oni imali policijsku pratnju i obezbeđenje pa ko će sportiste da pušta bez nadzora?

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    10. februar 2019 | 18:36

    Ovaj prigovor tj.protesna nota ne vrijedi!U njemu nema uspoređivanja ovog dogđaja sa dešavanjima u Jasenovcu,Bljesku, Oluji,misi za Stepinca i dr.

  • slađa

    10. februar 2019 | 15:07

    Logično. Ovo je bio težak incident koji ne koristi boljim odnosima dve zemlje. Niti regionalnoj stabilizaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA