≫ 

Najžešći šamar SAD Prištini do sada! Američki general otkazao posetu Kosovu zbog Haradinajevog odbijanja da povuče takse

Zvaničnici američke ambasade obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu, da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar

Odbijanje Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na srpske i proizvode iz BiH, utucalo je na otkazivanje posete Kosovu komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Timotija Ora, prenose prištinski mediji.

Kako je preneo portal Koha, zvaničnici američke ambasade obavestili su komandanta Kosovskih bezbednosnih snaga Rahmana Ramu, da je otkazana poseta generala Ora, planirana za 16. i 18. februar, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti.

U informativnom pismu koje je general Rama poslao kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u petak naveo je da je na sastanku koji je komandant BSK toga dana imao sa vojnim atašeom SAD, generalmajor Kristoferom Konorom, obavešten o otkazivanju posete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova".

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova"-Foto: Tanjug/AP

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlad ne razmisli o svojoj odluci.

Pismo i njegov sadržaj potvrdila je kancelarija kosovskog predsednika Hašima Tačija.

- Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavestio predsednika Tačija da su SAD otkazale posetu generala Ora, i da razmatraju neke druge mere. Rečeno je da se ovaj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom - rekao je portalu Koha Ardijan Arifaj, savetnik Hašima Tačija.

Prema izvorima portala, iste informacije dobio je i kosovski premijer Ramuš Haradinaj. Međutim, iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.

Video: Rama i Haradinaj slave nakon zajedničke sednice dve Vlade

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jablan

    10. februar 2019 | 18:01

    Da se Srbija kojim slučajem ponaša tako na zahtjeve EU i svjetskih sila i njihovih zvanicnika u najmanju ruku bi popila bi privredne a i druge sankcije , uradite to i za manje od sedam dana bi molili da ih odblokirate !!!

  • Marko

    10. februar 2019 | 18:47

    Pristina na zalost nikada nikog nece poslusati, sve nam rade iz inata.

  • Janko

    10. februar 2019 | 18:44

    Ovo je tek početak,sad će im Amerikanci pokazati pokazati kako prolaze neposlušni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA