≫ 

Šta se dešava u Prištini? Tači iznenada okuplja lidere kosovskih Albanaca

Sastanak će biti održan u podne

  • 54

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači sastaće se u svojoj kancelariji u sa premijerom privremenih kosovskih institicija Ramušem Haradinajem, predsednikom Skupštine tzv. Kosova Kadrijem Veselijem i potpredsednicima Vlade tzv. Kosova Fatmirom Ljimajem i Bedžetom Pacolijem.

Sastanak će biti održan u podne.

Gradonačelnik Prištine, Špend Ahmeti, takođe je pozvan na ovaj sastanak, ali on ne može da prisutvuje, jer se trenutno nalazi van Kosova.

Kako prenose naši izvori iz Prištine, na sastanku će se raspravljati o platformi Prištine za dijalog sa Beogradom i taksama na proizvode koji potiču iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Tema sastanka će biti i nedavni događaji, sa posebnim naglaskom na sankcije SAD koje su uperen prema Vladi tzv. Kosova.

U međuvremenu, sve obuke, edukacije i vojne posete Kosovu biće obustavljene tokom ove nedelje, poručili su Sjedinjene Američke Države, pošto Priština nije povukla odluku o taksama.

Očekuje se da će prištinski pregovarački tim sutra predstaviti platformu za dijalog sa Beogradom u Skupštini tzv. Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA