Dve teme u fokusu sastanka: Brnabić razgovarala sa moldavskim vicepremijerom (FOTO)

Na sastanku je zaključeno da su odnosi dve zemlje prijateljski i da postoji prostor za unapređenje političkog dijaloga i saradnje, pre svega, u oblasti ekonomije

  • 0

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsednikom Vlade za evropske integracije Moldavije Jurijem Leankom o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja i iskustvima Srbije u procesu evrointegracija.

Na sastanku je zaključeno da su odnosi dve zemlje prijateljski i da postoji prostor za unapređenje političkog dijaloga i saradnje, pre svega, u oblasti ekonomije.

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Slobodan Miljevic

Potpredsednik moldavske vlade pohvalio je reforme koje Srbija istrajno sprovodi i istakao da bi razmena iskustava, u ovom domenu, kao i procesu priključenja Srbije Evropskoj uniji, bila od izuzetnog značaja za njegovu državu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Leanka je potvrdio podršku Moldavije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, privrženosti poštovanju međunarodnog prava i pronalaženju rešenja za Kosovo i Metohiju kroz dijalog Beograda i Prištine.

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Slobodan Miljevic

On je istakao da će Moldavija i ubuduće biti podrška Srbiji na njenom putu.

Evropska perspektiva je od posebne važnosti za našu zemlju, ali brzina sprovođenja reformi i njihov efekat na životni standard građana, za nas je važnija od brzine otvaranja poglavlja, ocenila je predsednica Vlade.

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Slobodan Miljevic

Leanka je izrazio zainteresovanost i za model saradnje regiona Zapadnog Balkana i njegovo povezivanje sa Evropskom unijom, kroz održavanje zajedničkih samita i zahvalio premijerki Brnabić na pozivu da Moldavija prisustvuje predstojećem Digitalnom samitu Zapadnog Balkana, koji se održava u Beogradu u aprilu.

Premijerki Brnabić preneo je poziv predsednika Vlade Moldavije Pavela Filipa da poseti ovu zemlju, kaže se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA