Bojkotom Skupštine žele da naude Srbiji i to je za svaku osudu: Rističević o akciji dela opozicije

On je dodao da su se oni koji bokotuju odrekli svega, ali ne i plata

  • 30

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević izjavio je danas da mu nije razumljiva akcija bojkota Narodne skupštine od dela opozicije, ali je naveo da to njihovo pravo, međutim, smatra da se time jačaju pozicije albanske pregovaračke strane zato što je 2019. godina, po nekim predviđanjima, ključna za pregovore Beograda i Prištine.

- Meni je vrlo jasna ta namera da se protestima i bojkotom skupštine naudi državi Srbiji i to je za svaku osudu. Ja sam za to da se poštuju sva manjinska prava, uključujući i prava opozicionih poslanika u skupštini - rekao je Rističević novinarima u parlamentu.

On je dodao da su se oni koji bokotuju odrekli svega, ali ne i plata, odnosno odrekli su se da rade, ali ne i paušala.

- Cilj protesta je da se oslabi pregovaračka pozicija Alekandra Vučića, a time i države Srbije. Snažno osuđujem taj napor koji je za mene očigledan, a koji za cilj ima slabljenje Srbije i slabljenje ekonomije države zato što svaka moguća politička kriza, ne samo da može škoditi međunarodnim odnosima i pregovorima, već nam ta kriza može škoditi po pitanju investicija - istakao je Rističević i pojasnio da je veza između protesta i bojkota u skupštini očigledna.

Rističević je rekao i da ima savet za najjaču stranku (SNS), a to je da rapiše izbore i da stvori mogućnost da pod uslovima koje je svojevremeno donela bivša vlast “da se odigra jedna izborna utakmica”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    12. februar 2019 | 15:36

    Nikako da izbojkotuju primanje plate i putnih troskova pa da malo pomognu Srbiju

  • Coagde u svetu ima necu da radim a platu hocu?

    12. februar 2019 | 15:06

    Naravno platu neradnici mogu da prime samo u srbiji koju su isti opljackali a na zalost ostali su na platnim spiskovima. Dole izdajice!

  • star

    12. februar 2019 | 15:10

    Bojkotom Skupštine pokazuju da im uopšte nije stalo do interesa naroda Srbije, jer su ih oni svojim glasovima izabrali da ih zastupaju u parlamentu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA