Moma Trajković pisao SzS-u: Niste se izjasnili po pitanju Kosova

Trajković je uputio otvoreno pismo

  • 29

Srpski nacionalni forum Mome Trajkovića iz Gračanice prigovorio je liderima Saveza za Srbiju što su u tekstu Sporazuma sa narodom izostavili najvažnije nacionalno pitanje, Kosovo i Metohiju, odnosno što se po tom pitanju nisu eksplicitno izjasnili.

U otvorenom pismu SzS Trajković primećuje da se u tački 4 pomenutog sporazuma, uopšteno pominje zaštita državnih i ekonomskih interesa, ali se to, po njemu, može široko i neodređeno tumačiti.

- Kosovo i Metohija su tu morali naći posebno mesto - navodi Trajković i dodaje da i učesnici protesta na visokom mestu prioriteta drže Kosovo".

- Stiče se utisak da autori nisu uzeli u obzir raspoloženje baš tog velikog dela od pet miliona građana, nego ideološke stavove nekih od potpisnika - navodi Trajković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    15. februar 2019 | 15:35

    O Kosovu odlucuje Beograd i sadasnja vlast a ne Opozicija. Od njih samo steta proizlazi.

  • Dija

    15. februar 2019 | 14:49

    Jedino što oni znaju su Kupovine stanova širom Srbije,ali im je Bg.najslađa investicija,mada i Grčku obožavaju...

  • star

    15. februar 2019 | 15:47

    Lidere opozicije uopšte ne interesuju Kosovo i Srbije, njima je najvažnije dokopati se vlasti i ponovo srozati Srbiju na najniže grane, kako su uradili za vreme svoje vladavine Srbijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA