Bahtiri bi da pripoji tri sela iz opštine Leposavić, Srpska lista zabrinuta: Da se ne igra ni izjavama, ni snovima

Jasna namera Albanaca da sa pregovora, rešavanje otvorenih pitanja prenesu na ulice i sela severa Kosova i Metohije neće proći, naglašava se u saopštenju

  • 4

Srpska lista najoštrije je osudila provokaciju gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija koji je prilikom posete selu Šaljska Bistrica, u opštini Leposavić, najavio pripajanje tri sela sa severa Kosova i Metohije, dodajući da to izaziva zabrinutost građana.

U saopštenju Srpske liste, koje je potpisao predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, istaknuto je da se pokušaji da se podignu tenzije i time ugrozi mir ne smeju tolerisati, a međunarodne snage Kfora i Euleksa takve pretnje moraju jasno osuditi čime će poslati jasnu poruku da jednostrani potezi neće i ne smeju biti način za rešavanje problema.

- Srpski narod i mi kao njihovi predstavnici želimo da se kroz dijalog i dogovor dođe do rešenja koji će značiti mir i bolji život svih građana, ali ovakve pretnje i provokacije uzimamo vrlo ozbiljno, uz poziv našim građanima da ostanu uzdržani i ne reaguju na njih - dodaje se u saopštenju.

Jasna namera Albanaca da sa pregovora, rešavanje otvorenih pitanja prenesu na ulice i sela severa Kosova i Metohije neće proći, naglašava se u saopštenju i dodaje da je "srpski narod svoj na svome i u prethodne dve decenije je pokazao da nema nameru da bilo kome preti, niti da uzmiče".

- Nakon najave da će anektirati severnu Kosovsku Mitrovicu očigledno je da su Bahtiriju porasli apetiti, pa ima teritorijalne pretenzije i na druge opštine na severu Kosova i Metohije, ali o svojim planovima može samo da sanja. Pozivam ga da se ne igra. Ni izjavama, ni snovima. Da mu ne bi prerasli u košmar - zaključuje se u saopštenju.

Agim Bahtiri je u nedelju, povodom obeležavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, posetio tri sela u opštini Leposavić - Košutovo, Bistrica i Ceranja - preneo je Kosovapres. Povodom njegove "inicijative za ujedinjenje" Kosovske Mitrovice, on je tada ponovio da će do toga doći ove godine, kao i da će to "ujedinjenje" obuhvatiti i ta tri albanska sela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    18. februar 2019 | 14:59

    Da mi ko ljudi zaratimo, bez mešanja velikih sila. Pa kom opanci kom obojci.

  • Milos

    18. februar 2019 | 14:41

    Brze Kompromis i Razgranicenje!A da stvar bude smesnija Srpska lista ucestvuje u Vladi Ramusa Hradinaja.Valjda je to isti onaj Haradinaj koji se u OVK borio protiv Srbije osim ako u medjuvremenu nije kloniran pa je ovo Ramusev klon koji slucajno lici na njega i slucajno prica kao on.

  • AMatić

    19. februar 2019 | 11:01

    AVučić još nije javno nacrtao grenice sa Kosovom, a kad on to uradi i kaže gde su tako će i ostati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA