Đilas kritikovao preporuke MMF-a koje vode u siromaštvo, Mihajlović odbrusila: Klasičan primer populizma i obmanjivanja građana

- Zato se opozicija i plaši izbora, jer su građani već rekli "ne" takvoj politici i opredelili se za one koji nude odgovornost i rezultate, a to znači rast, stabilan budžet i nove investicije - ocenila je potpredsednica Vlade

  • 9

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović kaže da su kritike i predlozi jednog od osnivača Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa u vezi s ekonomskom politikom klasičan primer populizma i obmanjivanja građana nemogućim obećanjima.

- Koliko neko može da potcenjuje inteligenciju građana pa da kritikuje vladu što se izborila s deficitom, što je našla strateške partnere za RTB Bor i JAT, što gradi auto-puteve koje vlast u vreme Ðilasa nije završila. Da ne govorimo o tome koliko je licemerno kritikovati državu što dovodi investitore u opštine sa najnižim platama. Da li je Fijat došao u Srbiju zbog fantastičnih uslova poslovanja u vreme vlasti Demokratske stranke ili zbog toga što je država dala subvencije i obećala da će izgraditi auto-put od Kragujevca do Batočine - upitala je Mihajlovićeva, a navedeno je u saopštenju koje je medijima prosleđeno iz kabineta ministarke.

Ona kaže i da Ðilasovi predlozi predstavljaju nastavak nekadašnje politike DS, koja je, kaže, bila spremna da zbog ostanka na vlasti zaduži buduće generacije, a pred izbore su zamrzavali aranžman sa MMF-om kako bi mogli da rade šta hoće.

- Zato se opozicija i plaši izbora, jer su građani već rekli "ne" takvoj politici i opredelili se za one koji nude odgovornost i rezultate, a to znači rast, stabilan budžet i nove investicije - ocenila je Mihajlovićeva.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Ðilas kaže da je Srbija poštujući preporuke MMF postala zemlja u kojoj vlada siromaštvo i poručio da nikada ne bi podržao odluku vlade da problem deficita rešava smanjenjem penzija i plata.

U autorskom tekstu za Danas, Ðilas je poručio da ga zanima kako mere vlade utiču na život građana, a ne na deficit budžeta, javni dug i, kako kaže, slične kategorije koje nemaju direktne veze sa životnim standardom ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA