Cilj mi je da još 6 zemalja povuče priznanje Kosova, pa posle mogu i u penziju: Dačić otkrio da Albanci prate svaki njegov korak

Iz Prištine, naveo je, nastavljaju kampanju protiv njega i objavljuju koja će sledeća zemlja povući priznanje

  • 16

Broj članica UN koje priznaju nezavisnost Kosova uskoro će pasti ispod polovine, poručio je večeras šef srpske diplomatije Ivica Dačić, gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV "Happy".

Da bi se to dogodilo, dodao je on, cilj mu je da još šest zemalja povuče priznanje, pa "posle može i u penziju". Dačić je naveo i da iz Prištine nastavljaju kampanju protiv njega i objavljuju da će sledeća zemlja za koju će objaviti da povlači priznanje biti Sent Kits.

- E baš neće, biće neka druga zemlja - rekao je Dačić.

On je otrkio i da zbog svoje diplomatske aktivnosti nije više omiljen političar na Zapadu.

- Ne zovu me Amerikanci više na molitveni doručak, na Minhenskoj konferenciji nisam bio - priznao je šef srpske diplomatije.

Komentarišući napad na srpske vaterpoliste u Splitu, istakao je: "Ne možeš da budeš brat sa nekim ko neće da ti bude brat", dok je u studiju prikazana fotografija srpske vojske koju su pozdravima dočekivali u Splitu 1918. godine  da ih zaštiti od Italijana. On je doneo iz arhivske fotografije zločinca Ante Pavelića sa fašističkom omladinom, kao i ustaških zverstava nad srpskim narodom.

Ovako je prišao Trampu 2017. godine, Foto: Tanjug/MSP

U emisiji je posebno bilo interesantno kada se osvrnuo na događaj iz septembra 2017., kada je prišao Donaldu Trampu u UN u Njujorku.

Taj njegov nastup, iako je o njemu više puta pričao ostao je hit, a večeras je za TV "Happy" otkrio detalje.

- Pokazao sam mu fotografije bilborda...Tada su kod nas bili bilbordi na kojima je pisalo Trampe, Srbine - rekao je Dačić i dodao da ga je Tramp pitao i šta na bilbordima piše.

- Pitao me je i da li Ana Ivanović još igra tenis, a ja sam rekao nažalost ne, i da se udala - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    19. februar 2019 | 07:04

    Samo napred Dacicu! Bice to i mnogo vise od 6 drzava koje ce povuci priznanje! Videces! Samo da se nista ne potpisuje sa njima ( Albancima) i neka se sto vise razvlaci...!

  • Cale

    19. februar 2019 | 04:36

    Car!

  • Era

    19. februar 2019 | 06:42

    To Dacicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA