Đilasov susret sa Zaevom za Vulina predstavlja "udar službi": Skoplje je postalo prostor za napade na Srbiju i Vučića

- Čvrst stav predsednika Aleksandra Vučića da Srbija neće prihvatiti vlast ambasadora doveo ga je pod neposredan udar službi. Skoplje je postalo prostor iz koga se pokreću i iz koga će se pokretati napadi na Srbiju i njenog predsednika - naveo je ministar odbrane

  • 61

Skoplje je postalo prostor iz kojeg se pokreću i iz koga će se pokretati napadi na Srbiju i njenog predsednika, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom susreta premijera Zorana Zaeva i lidera opoziionog Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa u makedonskoj prestonici.

Vulin je za Novosti precizirao da je Skoplje postalo ono što je nekada bila Budimpešta, centar obaveštajnog rada protiv Srbije, prostor u kome se obezbeđuje finansiranje i podrška za cinkaroše i secikese iz čitavog regiona, za političare koji veruju da je njihova saradnja sa strancima jedini put za dolazak na vlast.

Makedonije i organizacije koju će Ðilas u narednom periodu formirati.

- Čvrst stav predsednika Aleksandra Vučića da Srbija neće prihvatiti vlast ambasadora doveo ga je pod neposredan udar službi. Skoplje je postalo prostor iz koga se pokreću i iz koga će se pokretati napadi na Srbiju i njenog predsednika - naveo je Vulin.

Kako je ranije saopšteno iz SzS, Zaev i Ðilas sastali su se juče u Skoplju, gde je bilo reči i o "aktuelnoj situaciji u Srbiji i dvomesečnim građanskim protestima".

Njih dvojica su, kako je navedeno u saopštenju, podvukli važnost napora svih - i vlasti i opozicije - na unapređenju odnosa dve zemlje i dva prijateljska naroda.

Polazeći od toga da dele iste socijaldemokratske vrednosti, Zaev i Đilas su dogovorili saradnju Socijaldemokratskog saveza Makedonije i organizacije koju će Đilas u narednom periodu formirati, kaže se u saopštenju.

Đilas je Zaevu čestitao na postignutom istorijskom sporazumu sa Grčkom, naglasivši da se zasluženo našao među predloženim kandidatima za Nobelovu nagradu za mir, zajedno s grčkim kolegom Aleksisom Ciprasom.

Upoznao ga je i sa aktuelnom situacijom u Srbiji, kao i dvomesečnim građanskim protestima u Srbiji, navedeno je u saopštenju SzS.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sava

    19. februar 2019 | 12:04

    Skoplje je postalo prostor za napade na Srbiju i Vučića.

  • Nikola

    19. februar 2019 | 12:59

    To što radi Zaev predstavlja udar na suverenitet Srbije.

  • Vlajko

    19. februar 2019 | 12:54

    Diki pravi vragolan, nema mere sa izdajom i provokacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA