Haradinajev šef kabineta optužio Mogerini da je na strani Beograda: Prištinski lideri izgubili kompas

S obzirom na to da je Mogerini podržala zahtev jedne strane, evropska komesarka je time izgubila kredibilitet, naveo je Arifi

  • 1

Avni Arifi, šef kabineta premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja, optužio je danas šeficu evropske dilomatije, Federiku Mogerini, da se uslovljavanjem nastavaka dijaloga stavila na stranu Beograda.

Mogerini je juče ponovila zahtev da Priština ukine sto odsto povećane takse na proizvode iz Srbije u cilju nastavka dijaloga i izrazila spremnost da odmah sutradan sazove sastanak na, kako je rekla, najvišem niovu.

Reagujući na izjavu Mogerinijeve, Arifi kaže da je Mogerini tom izjavom jasno stavila do znanja da dijalog neće biti nastavljen.

Arifi je za prištinsku GazetuExpres rekao da je ovakav stav EU presedan jer takse nemaju nikakve veze sa nastavkom dijaloga.

S obzirom na to da je Mogerini podržala zahtev jedne strane, evropska komesarka je time izgubila kredibilitet, naveo je Arifi.

- Stav Mogerinijeve je loš presedan jer nastavak dijaloga uslovljava nečim što nema veze sa tim procesom - naveo je Arifi.

On je pozvao šseficu za spoljnu politiku EU da omogući otvaranje nove faze dijaloga, što bi, kako kaže, olakšalo ostizanje pravno obavezujućeg sporazuma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA