Kolinda besna zbog podsećanja na tamnu stranu hrvatske istorije: Vučić sve vreme govori o genocidu u NDH, sa njim nema dogovora

Kolinda zato neće da prestane da govori o "velikosrpskoj agresiji"

  • 37

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović iz Berlina, gde učestvuje na Hrvatsko-nemačkom poslovnom forumu u organizaciji HGK, komentarisala je aktuelne političke događaje.

Upitana da li postoji dogovor između nje i Aleksandra Vučića da on ne spominje genocid u NDH, a ona velikosrpsku agresiju, odgovorila je kako takvog dogovora nema.

- Vidite da on celo vreme govori o genocidu u NDH. Nema nikakvog dogovora. Ne znam otkud takve insinuacije - rekla je.

Optužnicu protiv Franje Varge i Blaža Curića u aferi SMS koja potresa Hrvatsku nije želela da komentariše. Na pitanje vidi li u toj situaciji unutarstranački sukob HDZ-a rekla je kako ne komentariše sudske postupke i istrage.

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    19. februar 2019 | 21:31

    vi ste kolektivni ustase..pobili 500000 srbe genocid nad srbe oluja..i mi agresori branili srbe da ne pobijete jos 500000..svama ni gram normalnosti..i treba vas tuzite i trerati i gpniti za genocid nad srbima..

  • Mita

    19. februar 2019 | 20:42

    Hitno ukinuti i poništiti genocidnu državu NDH

  • Banijka

    19. februar 2019 | 18:30

    U cemu je problem gospodje Kitarevic???? 1995 su opet pocinili genocid. Srbi su krivi samo zato sto su uzeli sudinu svoje dece i nejaci u svoje ruke da se ne bi ponovo dogodio Jasenovac, Jadovno, Pag i jame i pravoslavne crkve. Sta kaze gospodja Kolinda na napad na Srpske vaterpoliste na Splitskoj rivi??? Sta kaze na divljanje Hrvatskih navijaca kad su lomili i vandalisali po Srbiji?? Sta kaze gospodja Kolinda kada ce zatvoriti lov na Srbe, samo zato sto su Srbi iz Hr. Kada ce osuditi sve one koji su klali i palili stare i hemocne koji su ostali posle oluje?Prekrajaju istoriju i pisu neku povijest u koju ni sami ne veruju, ali ce njihova deca verovati jer ih tako uce cim progovore. Njihovim bebama nije *mama* prva rec vec " mrzim Srbe". Da je imalo pametna cutala bi na tu temu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA