Lavrov: Zapad gura zemlje Balkana u NATO

- Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO u potpunosti ignorišući ljude u ovim zemljama, pored ignorisanja lekcije iz istorije ili jednostavne diplomatske ljubaznosti - rekao je Lavrov

  • 9

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da Zapad na grub način gura zemlje Balkana da postanu članice NATO-a ne osvrćući se na narode ovih država.

- Zapad nastavlja sa svojom drskom politikom uvlačenja ovog regiona u NATO u potpunosti ignorišući ljude u ovim zemljama, pored ignorisanja lekcije iz istorije ili jednostavne diplomatske ljubaznosti - rekao je Lavrov na konferenciji u Moskvi u čast pokojnog ambasadora Rusije u UN Vitalija Čurkina održanoj danas u Moskvi. prenosi TAS S.

On je takođe naglasio da Rusija već dugo i uporno poziva na "povratak na osnovne principe međunarodnih odnosa zapisanim u Povelji UN-a i dokumentima OEBS-a, odnosno na

suverenu jednakost država, nemešanje u unutrašnje poslove, suzdržavanje od pretnji ili upotrebe sile i razrešenje sukoba na miran način."

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. februar 2019 | 11:25

    DA SILOM ,PRETNJAMA,UCENAMA I BIOLOSKIM RATOM PROTIV SRBIJE I SRBA!!! SPASAVAJ NAS BRATE PUTINE !!!! POBISE NAS KAO BUBA SVABE!!!

  • Balkan

    22. februar 2019 | 10:25

    Uvek je bilo i bice da onaj ko gubi a ne vidi resenje pocinje da radi stvari koje prevazilaze normalno covekovo poimanje. Na nasu zalost vec duze vreme ova zemlja krece u obracun sa sobom i zamisljenim neprijateljima, kao u video igricama, jer oni tako razmisljaju i smatraju da je ovo polje na kome oni treba da vladaju. Scena i polje za igru se promenilo ali to jos vise ljuti ovoga igraca koji zeli da se vrati na staro gde je samo on igrao i uvek pobedjivao. Nadam se da ce se dozvati pameti, a bar prema pricama sa te strane malo tesko da ce se to dogoditi na zalost ove planete zemlje. Ziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA