≫ 

Vulin i Dačić oštro odgovorili na izjavu američkog ambasadora zbog Venecuele: Na kojoj ste vi strani istorije kad podržavate Kosovo?

Skat je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli "na pogrešnoj strani istorije"

  • 19

Na izjavu američkog ambasadora Kajla Skata, da se po pitanju situacije u Venecueli Srbija nalazi na pogrešnoj strani istorije, odgovorili su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Dačić je cinično konstatovao da su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo.

- Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata - rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za "Novosti".

Dačić je ranije rekao da Srbija poštuje svaki izbor ljudi u Venecueli i da Srbija nije ta koja treba da odredjuje ko je predsednik.

- Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem - kazao je Dačić u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom.

Srbija je podržala predsednika Madura Foto: Tanjug/AP

Srbija je uvek bila na pravoj strani istorije. Srpski narod nikada nije pogrešio u izboru. Tamo gde su Srbi, tamo je i pravo i pravda, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na izjavu ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije po pitanju Venecuele.

- Kada sledeći put, ambasadore Skat, poželite da delite lekcije Srbiji, setite se da Srbija sama bira prijatelje, da Srbija nije kolonija i da ste posle bombardovanja Srbije izgubili svako moralno pravo da govorite o pravu i pravdi. U zemlji u kojoj ste gost, bolje bi vam pristajala skromnost od bahatosti - naveo je Vulin sinoć u izjavi za javnost.

Skat je ranije objavio na svom zvaničnom Tviter nalogu da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli "na pogrešnoj strani istorije". 

- Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije - poručio je Skat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AMatić

    21. februar 2019 | 10:45

    Amerikanci su od uvek lizali krvave noževe, tako rade i danas.Zašto bi se Srbija ogradila ili napadala legitimnu vlast u Venecueli? - da bi se dodvorila Americi? Stvarno sramota da nem neko drži lekcije koji dolazi iz zemlje koja je po celom svetu rušila legitimne vladare zarad svojih ličnih interesa.

  • Milorad

    21. februar 2019 | 12:25

    U svakoj normalnoj zemlji, ovakav ambasador bi odleteo tamo odakle je došao. Dozvoljavamo da svaka budala, nama drži pridike.

  • Mihajlo

    21. februar 2019 | 09:27

    Amerikanci nekome da dele lekciju. Podržali su Teroriste mesto jedno suverenu državu i legalnu Vojsku koja se borila protiv zla. Sve će im se vraćati !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA