Na tri meseca od uvođenja taksi, prištinski lideri se ponovo okupili: Nepoznati detalji razgovora u Pacolijevoj kući

Sastanak na kojem su bili Kadri Veseli, Ramush Haradinaj, Fatmir Limaj i Bedžet Pacoli sa Tačijem su se sinoć sastali u Pacoijevoj kući

  • 62

Politički i institucionalni lideri Prištine sastali su na još jednom u nizu sastanaka sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem i razgovarali o aktuelnoj situaciji na Kosovu i nametnutom porezu od 100 odsto na proizvode iz Srbije, piše prištinska Epoka e Re.

Sastanak na kojem su bili Kadri Veseli, Ramush Haradinaj, Fatmir Limaj i Bedžet Pacoli sa Tačijem su se sinoć sastali u Pacoijevoj kući, piše Epoka pozivajući se na neimenovane izvore.

List ne iznosi više detalja sa ovog sastnka.

Danas je tačno tri meseca od stupanja na snagu odluke prištinske vlade o uvođenju stopostotno povećanih taksi za proizvode iz Srbije i BiH.

Ova mera prištinske vlade zaustavila je dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, a institucije na Kosovu našle su se pod pritiskom međunarodne zajednice, pre svega SAD i EU, da takse treba ukinuti.

Dok Tači i Veselji zagovaraju suspenziju uvećanih taks da bi dijalog u Briselu bio nastavjen, Haradinaj ne odstupa od stava da će takse biti ukinute kada Srbija prizna tzv. kosovsku nezavisnost.

Insistiranje Haradinaja na tom stavu, prema prištinskim mediima, dovelo je u pitanje opstanak aktuelne vlade na čijem je čelu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    21. februar 2019 | 11:49

    Sada je mnogo cinjenica isplivalo na videlo, britanci su smisli takse i davali podrsku Haradinaju, a sada su verovatno dobili nove instrukcije.

  • Mira

    21. februar 2019 | 12:22

    Niko drugi nego naveci muljator Pacoli pravi pricu.Mozda je nasao novi lobi ili mu trba jos para za potkususrivanje i nove malverzacije

  • maja

    21. februar 2019 | 13:46

    Ko zna koji plan imaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA