Nije bilo tajnih razgovora Vučića i Tačija: Potvrda stigla i iz Brisela

- Nisam videla izjavu premijera, ali sastanci se svaki put održavaju na nivou predsednika, i to najavimo ranije - rekla je Kocijančić

  • 65

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini odbacila je tvrdnje premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja da je bilo tajnih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

Ona je za KTV ponovila da Priština mora da ukine sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i BiH da bi mogao da se nastavi dijalog Beograda i Prištine.

- Nisam videla izjavu premijera, ali sastanci se svaki put održavaju na nivou predsednika, i to najavimo ranije. Naš fokus je da radimo na pravno obavezujućem sporazumu koji bi rešio otvorena pitanja i koji bi bio prihvatljiv za obe strane, bio u skladu sa međunarodnim pravom i prihvaćen od strane međunarodne zajednice - rekla je Kocijančič.

Na pitanje da li postoji nacrt sporazuma između dvojice predsednika Kocijančič je rekla da je "rad u toku".

Haradinaj je u utorak ponovo optužio visoku predstavnicu Mogerini da organizuje tajne sastanke na najvišem nivou Beogada i Prištine u Briselu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    21. februar 2019 | 11:56

    Predsednik Vucic je pre svega odgovoran drzavnik i on nikakve tajne sastanke sa neprijateljem ne bi sebi dozvolio. Ne bi ponizio svoj narod.

  • Draško

    21. februar 2019 | 12:47

    Tači pokušava da unese nemir u naše redove.

  • Sofija

    21. februar 2019 | 13:20

    Vucic uvek govori sve iskreno i javno da narod bude upoznat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA