≫ 

Veselji pozvao na "ujedinjenje protiv Srbije", Dačić mu ekspresno odgovorio: To mogu da smisle samo poremećeni umovi

U 21. veku biti protiv slobodne trgovine i uvoditi takse od 100 odsto, pa još i praviti saveze za rat protiv Srbije, mogu samo poremećeni umovi - izjavio je šef srpske diplomatije

  • 23

Poziv Kadrija Veseljija da se Crna Gora i Makedonija udruže se Kosovom da se bore protiv Srbije, potvrda je pomračenja svesti u Prištini, kaže šef diplomatije Ivica Dačić i poručuje da je jaka i složna Srbija najveća brana svim njenim neprijateljima.

- Ceo svet je protiv anticivilizacijskih taksi, čak i oni koji su ih stvorili, a oni već smišljaju nove ludačke projekte koji prete da destabilizuju ne samo region, već i čitavu Evropu - rekao je Dačić za Tanjug.

Kako kaže, u 21. veku biti protiv slobodne trgovine i uvoditi takse od 100 odsto, pa još i praviti saveze za rat protiv Srbije, mogu samo poremećeni umovi.

Kadri Veselji pozvao je na ujedinjenje Kosova, Crne Gore i makedonije protiv Srbije-Foto: Profimedia/Corbis

- Odgovor Srbije mora biti u jedinstvu, dijalog i kompromis da, ali ucene i pretnje ne prihvatamo i čvrsto odbijamo. Jaka i složna Srbija je najveća brana svim našim neprijateljima - poručio je Dačić.

ĐURIĆ REAGOVAO NA ZAPALJIVE IZJAVE: ALBANCI SU UPLAŠENI I NERVOZNI

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM, Marko Đurić poručio je da je histerični pozivi Kadrija Veseljija za regionalno ujedinjenje protiv Srbije i njenog predsednika najsnažnija je potvrda koliko se predsednik Aleksandar Vučić nepokolebljivo bori za naše državne i nacionalne interese.

- Ta borba očigledno daje rezultate, i to najopasnijeg među Albancima čini nervoznim i uplašenim, do te mere da najavljuje povratak u šumu, gde je svojevremeno i pekao svoj kriminalni i teroristički zanat - rekao je Ðurić.

Jasno je ko je danas najveća pretnja stabilnosti regiona, a to su upravo Kadri Veselji i njegovi politički istomišljenici-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prema njegovim rečima, jasno je ko je danas najveća pretnja stabilnosti regiona, a to su upravo Kadri Veselji i njegovi politički istomišljenici, i apsurdno je da on u front protiv Srbije poziva Severnu Makedoniju i Crnu Goru, dve države koje su najugroženije velikoalbanskom politikom Kadrija Veseljija.

- Predsednik Aleksandar Vučić će, uveren da je put mira, ekonomskog i svakog drugog napretka Zapadnog Balkana jedina odgovorna politika, nastaviti da se dosledno bori za stabilizaciju i modernizaciju naše države i regiona, tragajući za kompromisom sa kosovsko-metohijskim Albancima - kaže Ðurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    21. februar 2019 | 16:57

    Zivjela Srbija

  • X

    21. februar 2019 | 17:58

    Dacic je najpametniji covek u politici !

  • Aca

    21. februar 2019 | 17:59

    Mozete da pljujete ali covek radi za Srbiju napadaju ga samo antisrbi jer znaju sta je uradio za Srbiju i Kosovo i kako se bori!Svaka mu cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA