Lider DSS Miloš Jovanović: SzS suštinski ne postoji posle potpisivanja "Sporazuma s narodom"

Od kada je potpisan tzv. ''Sporazum sa narodom'' SzS suštinski više ne postoji, kao što ne postoje ni nekadašnjih 30 tačaka - rekao je lider Demokratske stranke Srbije

  • 11

Savez za Srbiju, od kada je potpisan tzv. "Sporazum sa narodom", suštinski više ne postoji, smatra lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Na pitanje Danasa da li isključuje mogućnost da se u narednim mesecima DS S pridruži SzS ili će ostati "solo igrač" na političkoj sceni, Jovanović kaže:

- Čini mi se da je vaše pitanje pogrešno postavljeno, jer Savez za Srbiju, od kada je potpisan tzv. ''Sporazum sa narodom'' suštinski više ne postoji, kao što ne postoje ni nekadašnjih 30 tačaka. Naime, potpisana je plartforma koja predviđa jednu zajedničku listu ''1 od 5 miliona'' i stvaranje ekspertske valde nakon prvih poštenih izbora - kaže Jovanović.

Videćemo koliko će i ova nova koncepcija dela opozcije trajati, kaže on i dodaje da se DS S ne zatrčava i nastaviće da gradi svoj put.

Od kada je potpisan tzv. ''Sporazum sa narodom'' SzS suštinski više ne postoji, kao što ne postoje ni nekadašnjih 30 tačaka, smatra lider Demokratske stranke Srbije-Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIC

- A šta će biti u budućnosti, o tom potom - kaže lider DS S.

Kaže da njemu sve u vezi SzS izgleda ishitreno i bez jasne vizije za Srbiju.

- Ni dalje mi nije jasno zašto se potencirala priča o zajedničkoj listi u trenutku kada smo dogovarali bojkot mogućih prevremenih parlamentarnih izbora, kao što nije ni najjasnije čemu takva ekspertska vlada ako se prethodno ispune uslovi za izbore i šta bi ta vlada u tom slučaju uopšte radila - smatra on.

Kaže i da pojedini članovi njegove stranke učestvuju na protestima "1 od pet miliona", da imaju potpunu slobodu u tome, jer je nezadovoljstvo, kako kaže, postojećim stanjem opravdano.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA