Popović optužio Dačića za izdaju Vučića, oglasio se i SPS: To je skandalozna izjava

Socijalistička partija Srbije poručila je danas da ministar spoljnih poslova i lider socijalista Ivica Dačić radi zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem isključivo u interesu Srbije

  • 23

Onaj ko misli da će ministar Ivica Dačić ostati lojalan Vučiću nema pojma o politici, izjavio je ministar Nenad Popović reagujući na izjavu šefa srpske diplomatije da ne pamti da je neko toliko napao predsednika Vučića, kao što je to učinio ministar Popović kritikom ideje da je razgraničenje moguće rešenje za Kosovo.

- Ja se svojih uverenja ne odričem i ne izdajem ljude kojima pružim ruku. Celo Kosovo je za mene Srbija. Ni metar manje. Ostajem lojalan svojoj politici i po cenu da ne budem u vlasti - naveo je Popović, u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Popović navodi da je "Dačić do sada već jedanput izdao Vučića", kada je, kaže, javno stavio potpis 2008. za podršku aktuelnom predsedniku Srbije za gradonačenika Beograda, da bi ga posle tajno pogazio i dogovorio vlast sa Tadićem i Ðilasom.

Dačić je rekao da ne pamti da je neko toliko napao predsednika Aleksandra Vučića, kao što je to ucinio ministar za inovacije Nenad Popovic-Foto: Nikola Tomić

Gostujući na teleiziji Pink, Dačić je ranije danas rekao da "ne pamti da je neko toliko napao predsednika Aleksandra Vučića, kao što je to ucinio ministar za inovacije Nenad Popović kritikom ideje da je razgranicenje moguce rešenje za Kosovo".

- Tu je situacija jasna, Popovic ne podržava ono što je izneo predsednik Vučić (Aleksandar). Ako neko misli da je Popović napao mene, taj nema pojma o politici - rekao je Dačić.

OGLASIO SE SPS: DAČIĆ NE KRŠI USTAV

Socijalistička partija Srbije poručila je danas, povodom izjave ministra Nenada Popovića, da ministar spoljnih poslova i lider socijalista Ivica Dačić radi zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem isključivo u interesu Srbije i istakla da Dačić ne krši Ustav iznoseći moguća rešenja za kosovsko pitanje.

SPS je reagovao na izjavu ministra Nenada Popović da je protiv ideje razgraničenja Kosova i Metohije, koju smatra skandaloznom, te da je za poštovanje Ustava u kojem je KiM pokrajina u okviru Srbije.

Iz Socijalističke partije Srbije ističu da Dačić ne krši Ustav iznoseći moguća rešenja za kosovsko pitanje-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Socijalisti su u saopštenju apelovali na ministra Popovića da se bavi svojim resorom i da pokaže više poverenja u rad Vlade kojoj pripada.

Ističu da je Dačić zaslužan za to što je 13 zemalja povuklo priznanje tzv. države Kosovo, što ta samoproklamovana država nije primljena u Unesko i Interpol i što su vodeće svetske sile poput SAD-a počele da preispituju podršku nezavisnom Kosovo.

SPS podseća da je Popović imao prilike da se bori za, kako navode, najvažnije nacionalno pitanje od 2005. godine od kada je na čelnim pozicijama bio, i to kao šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i zamenik predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

- Takođe, Nenad Popović je bio i narodni poslanik DSS-a 2008. godine, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost - navodi se u saopštenju SPS-a.

Nenad Popović je bio narodni poslanik DSS-a i 2008. godine, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, navodi se u saopštenju SPS-a-Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Navodeći da su to sve zvanični podaci sa sajta Vlade Srbije, socijalisti su upitali Popovića šta je on uradio i kakav je doprinos dao rešenju kosovskog pitanja.

- Predsednik SPS-a se zalaže za moguća rešenja, za trajno stabilne odnose koji podrazumevaju prethodno postojanje dugoročne međunarodne garancije za bezbednost Srba, za poseban status za sve Srbe na KiM u različitim stepenima i nijansama - navedeno je.

Ističu da Ivica Dačić ne krši Ustav, nego izričito govori o mogućim rešenjima i dodaju da bi tako svi relevantni faktori u državi trebalo da daju predlog i moguća rešenja, i to crkva, opozicija, stručna javnost i na kraju građani da se izjasne na referendumu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dripac beocinac

    22. februar 2019 | 22:10

    Popovicu bi bilo bolje da počne da se druzi sa Ivicom, još mu nije kasno da ga Ivica nauči kako se vodi ministarstvo, kako se ponaša jedan ministar i kako se radi za dobrobit Srbije a ne da do kraja zivota ostane "podguzna muva".

  • Ana

    22. februar 2019 | 20:19

    Gospodin Popovic je dosao iz Tuzle ,privatizovao mnoge firme i enormno se obogatio,to je njegov patriotizam ,poznat Srbiji !

  • Zoran

    22. februar 2019 | 20:09

    Popovic je u vladi Vojislava Kostunice zajedno sa ostalim ministrima opustosio privredu Srbije.I evo ga sada opet...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA