≫ 

Budemo li napadnuti, branićemo narod i sačuvati našu zemlju: Vučić o zapaljivim izjavama i pretnjama koje stižu iz Prištine (FOTO)

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je da jedini strah koji on ima jeste od onoga što se može desiti na Kosovu i Metohiji, zbog "neodgovornog ponašanja albanskih lidera"

  • 73

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je da jedini strah koji on ima jeste od onoga što se može desiti na Kosovu i Metohiji, zbog "neodgovornog ponašanja albanskih lidera".

Rekao je da "kada imate posla sa ljudima koji se hvale svojom nepredvidivošću tada osećate strah, jer znate koliko ste uložili u stabilnost i zato se plašite".

- I kada deluje da nemaju ničiju podršku, oni je imaju u zapadnim zemljama. Ma koliko da je istina na našoj strani, oni će uvek podržati nezavisno Kosovo. Ma koliko da je istina na našoj strani oni će na kraju krajeva uvek biti uz njih. Oni su počeli protivpravno da odgajaju svoje "čedo", i to će biti naša muka. Za nas nema lake i lagodne situacije. Nismo mi uvodili takse nego oni, kada je reč o Briselskom sporazumu oni nisu ispunili sve tačke, mi jesmo- rekao je predsednik.

Onima koji prete Srbiji, poručio je da su "mnogo jaki", ali da to što ih "molimo" da sačuvamo mir i stabilnost, što smo mi pristojni ne znači smo slabi i da smo se uplašili, jer budemo li primorani čuvaćemo naš narod i sačuvaćemo našu državu!

Foto: Predsednistvo Srbije

- Čuli ste juče Kadrija Veseljija koji je rekao da sam mu ja najveći neprijatelj. Nisam srećan zbog toga, jer su to ozbiljno opasni ljudi, ali koga oni napadaju, taj mora da radi mnogo dobrog za Srbiju - rekao je on.

Poručio je večeras Ramušu Haradinaju da se on ne bi kladio da će tako lako da sruši Srbiju kao što je planirao.

- Na stranu, gospodine premijeru čega god hoćete, da vam kažem da vaša izjava da nikada nećete ukinuti takse pokazuje samo vašu bahatost i nervozu - naglasio je Vučić na skupu u Kraljevu, u ovkiru kampanje Budućnost Srbije.

Podsetio je da je Haradinaj najavio pre 43 dana da će ga srušiti na vlasti na beogradskim ulicama.

- Tim taksama naštetićete svom narodu. Ne bih se kladio da ćete tako lako da srušite Srbiju kao što ste planirali. Srbija je malo tvrđi orah nego što ste mislili - rekao je Vučić.

Foto: Predsednistvo Srbije

Istakao je da se upravo zbog Kosova i Metohije i što je Srbija uradila sve što su bile njene obaveze pojačava pritisak na našu zemlju.

VUČIĆ: IZBORI ĆE BITI VRLO BRZO

Predsednik Srbije rekao je da ne zna kada će biti održani izbori, "ali biće brzo" i dodao da je pobeda, "nikad ubedljivija".

- Ne znam kad će biti izbori, ali svakako će biti brzo. Naša obaveza je da pristojna Srbija pobedi. Ne samo da pobedi ubedljivo, nego ubedljivije nego ikada, jer je to garancija za budućnost - poručio je Vučić.

O OPOZICIJI: KRITIKUJU ME ONI KOJI SU OPLJAČKALI I RAZORILI DRŽAVU

Poručio je da nas kritikuju oni koji su opljačkali i razorili državu kada su vladali i zapitao - zamislite da ja imam čeitri firme i da za pet godina na moj račun legne 500 miliona evra?

Predsednik Srbije okupljenima u SC "Borik" rekao je da će izbori u Srbiji biti vrlo brzo-Foto: Predsednistvo Srbije

Vučić kaže da je upravo toliko Draganu Ðilasu leglo na račun dok je bio na vlasti.

Naveo je da je "onaj drugi" dobio sedam miiona evra od raznih belosvetskih lopova i probisveta, a koje nije opravao, dok "treći" za žene u Srbiji koji se bore za našu zemlju kaže da su fukse i ku*ve.

- Nasilje vam niko neće dozvoliti i to što ste manjina, pa moramo da poštujemo manjinu, ali to ne znači da možete da uništavate većinu naroda koji je na strani pristojne Srbije i njene budućnosti - proučio je političkim protivnicima.

Građanima je zahvalio jer umeju da trpe "bahate, osione i arogantne, koji misle da imaju pravo na sve, jer su imali pre beneficije i privilegije".

NAJAVLJENI SU NOVI PROJEKTI I DOLAZAK INVESTITORA U OVAJ KRAJ

Vučić je, u obraćanju građanima rekao da su o mnogim projektima ljudi u Srbiji slušali decenijama, o auto-putu kroz zapadnu Srbiju, na primer, od, verovatno, 1945, a da nikada niko ništa nije uradio.

Tokom današnje posete Raškom okrugu, predsednik je više puta najavio mnoge nove investicije u ovaj kraj-Foto: Predsednistvo Srbije

- Sada polako, ali sigurno snove pretvaramo u stvarnost. To ne pada sa neba, to nije stvar želja, mojih ili vaših, stvar političkog dogovora ili šta možemo da se dogovorimo sa našim koalicionim partnerima, već stvar zdrave Srbije, zdrave ekonomije, finansija - rekao je predsednik i dodao da se nije "za džabe" zahvaljivao što su i u teškim trenucima, na početku reformi, kada ga je, kaže, većina psovala.

Danas, kako kaže, imamo sigurnu kasu.

- Vi građani Kraljeva, Raške oblasti, Srbije niste prezaduženi kako ste bili i bićete sve manje zaduženi, jer hoćemo čistu i sigurnu budućnost da ostavimo deci - poručio je Vučić.

Neki kažu da to nije važno, dodao je i zapitao:

- Nije važno? A, šta je važno? Šta je važnije nego da našoj deci ostavimo da normalno žive od svog rada, da penzije budu normalno isplaćivane...a ne kao kad smo došli na vlast, i kada nismo imali iz čega da isplatimo penzije - naveo je Vučić.

Ako postoji grad u Srbiji koji je bio razaran i uništavan lopovskim privatnizacijama i pljačkaškim delovanjem od onih koji su vladali Srbijom onda je to Kraljevo-Foto: Predsednistvo Srbije

Kaže, penzioneri su mu tada govorili da su to zaradili, a on njima - da para nema, da je novac potrošen na lopovluk, na ko zna šta....

- Mi smo tada iz doprinosa za penziono osiguranje mogli da isplatimo 41 odsto penzija dok smo 59 odsto isplaćivali iz budžeta a tu smo novac uzimali preko zaduženja. Danas samo 30 odsto isplaćujemo iz budžeta - jer imamo više doprinosa, zdravije sistem funkcioniše. Veliko hvala penzionerima koji su podržali državu i zato imaju zdraviju državu i iz godine u godinu će imati veće penzije a da zaduženost Srbije bude sve manja. Sve veće peznije, baš kao što ste ih pošteno zaradili - dodao je on.

Srpsku ekonomiju u vreme kad je došao na vlast uporedio je sa obolelim od raka na kojem mora da se primeni najteža terapija.

Uporedio je Kraljevo nekad i sada i primetio:

- Ako postoji grad u Srbiji koji je bio razaran i uništavan lopovskim privatnizacijama i pljačkaškim delovanjem od onih koji su vladali Srbijom onda je to Kraljevo - rekao je i podsetio kako su uništeni Magnohrom, Autotransport, Fabrika vagona, da je pre bilo 14.500 nezaposlenih u Kraljevu i da se borio da dođu investitori, koji su izbegavali zato što taj grad nema auto-put.

Podsetio je da je izgrađen auto-put Ljig - Preljina i dodao da će uskoro biti završen ceo auto-put od Beograda do Čačka, da kreće uskoro gradnja autoputa od Preljine do Požege, ali i autoputa od Pojata do Preljine.

Vučić ističe da će već za mesec ili dva doći u Kraljevo da otvori deo fabrike Leoni sa prvih 6.500 kvadrata, gde će raditi prve stotine zaposlenih, kao i da će i Eurotaj u Kraljevu zaposliti više hiljada ljudi.

Kaže i da je imao veliku tremu pre panela sa Hašimom Tačijem u Minhenu, strahovao je da zemlju nečim ne ukalja, ne obruka, da joj ne našteti u međuanrodnoj zajednici, da ne ostavi slobodan prostor da je napadaju u budućnosti.

Zato ljudi, kaže Vučić, razumeju šta je odgovornost i više nego ikad šta radimo i šta činimo.

- Nas će skoro milijardu da košta Moravski koridor, ali to možemo, jer ekonomija radi daleko bolje, imamao više zaposlenih. Uskoro ćete i vi u Kraljevu imati više od vaših prihoda pa će lokalna samouprava sama moći da finansira asfaltiranje puteva, obnavlja škole, domove zdravlja...- rekao je on.

Vučić je ukazao i da se sve više novca polako ulaže u zdravstvene institucije.

- Hoćemo da naši stari i deca imaju najbolje opremljene bolnice, domove zdravlja, kliničke centre. Ne samo u Beogradu, već svuda u Srbiji, u svakom delu zemlje, jer nije Srbija samo Beograd - rekao je on.

Predsednik je istakao da je siguran da to građani vide, i zato, kaže, nema bojazan, kada je reč o budućnosti srpske ekonomije. Poručio je građanima da treba da nastave istom energijom u budućnosti i istom podrškom, jer država bez toga ne može ništa da uradi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    22. februar 2019 | 19:04

    Juzna Srbija Kosovo i Metohija je NatoEU vojno okupirana i logistika albanskoj OVK da stvori jnezavisnu drzavu na tlu juzne Srbije a vi suprotno Ustavu Srbije pregovarate u Briselu sa albanskim OVK teroristima i Nato EU okupatorom koje nazivate PARTNERIMA SRBIJE. Srbija NEMOZE BITI NEUTRALNA kada joj je od 1999, 20 godina NatoEU drzi okupiranu juznu Srbiju Kosovo i Metohiju. Srbija u svojim Ustavnim granicama MORA BITI SLOBODNA TERITORIJA. Procitajte Ustav Srbije,dali ste zakletvu a radite suprotno Ustavu Srbije Iskljucivo u UN zajedno sa Rusijom i Kinom resavati povratak Srbije na celo Kosovo i Metohiju istovremeno vojni savez sa Putinovom Rusijom i vojne Ruske baze u regionima Raska-Beograd-Nis-Kopaonik Pancicev vrh Da ste tako uradili 2012 kad ste dosli na vlast nebi silne milione evra koje placa Srbija trosili na protivustavne pregovore u Briselu sa albanskim OVK teroristima i Nato EU okupatorom juzne Srbije Kosovo i Metohije a Srbija bi vec odavno politicki ili vojnom rusko-srpskom silom oslobodila NatoEU okupiranu juznu Srbiju Kosovo i Metohiju.

  • Miloš & Marko

    22. februar 2019 | 19:24

    Čoveče, mi smo odavno napadnuti i ne branimo se! Napadnuti od kriminala, od narko dilera , od televizijskih rijalitija, od laži što mediji plasiraju, od neznalica koji su na funkcijama, od korupcije ... Ovo je sve ne vezano za Kosovo i Metohiju! Kosovo i Metohija su peivremeno okupirane!

  • Nešo

    22. februar 2019 | 18:16

    Mozel' malo preciznije predsednice tvoja izjava "budemo li napadnuti" jel se to odnosi i na Srbe na Kosovu recimo u Mitrovici i ostalim srpskim enklavama na Kosovu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA