≫ 

Sevaju varnice među Albancima, Mustafa "udario" na Tačija: On "trguje" sa obe strane u pregovorima

Mi ne možemo prisiliti Ameriku da opet bombarduje Srbiju jer nas je Srbija izdala tokom pregovora - izjavio je Isa Mustafa

  • 29

Bivši premijer tzv. Kosova i lider DSK Isa Mustafa izjavio je da je za tu stranku potpuno neprihvatljivo da se u Briselu otvori pitanje promene granica i optužio predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da je sklopio neki dogovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

- Tači je verovatno stupio u neki aranžman s Mogerinijevom i sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ali mislim da je to potpuno neodgovorno i potpuno neprihvatljivo za DSK. Uveren sam da ako otvorimo pitanje granice, time otvaramo i pitanje statusa, pitanje državnosti Kosova, i onda se to pitanje ne može okončati - rekao je Mustafa, prenosi prištinska Gazetablic.

Aleksandar Vučić, Federika Mogerini i Hašim Tači tokom jednog od ranijih sastanaka u Briselu-Foto: Tviter@MajaEUspox

Kako je rekao, Beograd će Prištinu dovesti do toga da se odrekne Deklaracije o nezavisnosti".

- Mi ne možemo prisiliti Ameriku da opet bombarduje Srbiju jer nas je Srbija izdala tokom pregovora, što je nas dovela do toga da se odreknemo državnosti - rekao je Mustafa i dodao da je apsurdno napraviti sporazum o promeni granica, znajući da će Federika Mogerini okončati svoj mandat u maju ove godine.

Kako je rekao, Priština bi trebalo da ima jake garancije za sporazum, ali da ni u kom slučaju ne sme da misli da menja ili koriguje granice.

VIDEO Vučić: Brine me to što mogu da preduzmu i druge mere

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • caca

    23. februar 2019 | 14:53

    Poceli siptari da se udaraju medjusobno, povorenje opada...Sam da nije neka glumacka predstava za nas!?Oni su glumci prvog reda!!!!

  • Tina

    23. februar 2019 | 13:47

    Daj Boze da se medjusobno dotuku kako su krenuli i da ss Taciju i Haradinaja svgne zamisljena kruna da nam olaksaju.

  • Milan

    23. februar 2019 | 13:44

    Razgraničenje jedino moguće rešenje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA