Muzej u Jagodini dobija dve nove voštane figure, Palma najavio: Stižu dve važne ličnosti iz sveta politike (FOTO)

Guverner egipatske regije Crveno more general Ahmed Abdalah je prilikom posete Jagodini je to predložio i ja sam to rado prihvatio - rekao je Dragan marković Palma

  • 7

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, najavio je da će Muzej voštanih figura u ovom gradu uskoro dobiti dve nove figure i to nekadašnjeg predsednika Egipta Gamala Abdela Nasera i aktuelnog predsednika Egipta Abdel Fatah al-Sisija.

- Guverner egipatske regije Crveno more general Ahmed Abdalah je prilikom posete Jagodini je to predložio. Naser i nekadašnji predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito bili su bliski prijatelji i tadašnja saradnja između Egipta i Jugoslavije bila je na veoma visokom nivou. Mi te odnose između Egipta i Srbije moramo da vratimo na nivo kakav je bio u vreme Tita i Nasera - rekao je Palma.

On je podsetio da je sadašnji predsednik Egipta Abdel Fatah al-Sisi nastavio politiku Nasera, tako da je Egipat danas ponovo veliki prijatelj Srbije, kao što je nekada bio Jugoslavije.

- Ja sam prihvatio predlog guvernera Crvenog mora Ahmeda Abdalaha. U narednih šest meseci u Muzeju voštanih figura u Jagodini imaćemo još dve figure stranih ličnosti, pored predsednika Rusije Vladimira Putina. Ali oni nisu obični stranci. Naser je bio veliki prijatelj Jugoslavije, a danas je predsednik Sisi veliki prijatelji Srbije. Siguran sam da ćemo zahvaljujući i ovim novim figurama osnažiti odnose Srbije i Egipta, koji je najuticajnija država Bliskog istoka - izjavio je predsednik JS.

Foto: Palma Plus

Guverner egipatske regije Crveno more general Ahmed Abdalah zahvalio je Palmi na prihvaćenoj ideji i tome što će voštane figure nekadašnjeg predsednika i današnjeg prvog čoveka Egipta biti postavljene u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

- Kada od juna meseca krene redovna direktna avionska linija Beograd - Kairo, biće mnogo jednostavnije da srpski turisti dođu u Egipat ali i da egipatski turisti dođu u Srbiju i učinićemo sve da povećamo ekonomsku saradnju između Egipta i Srbije - rekao je guverner Crvenog mora.

U znak prijateljstva za delegaciju iz Egipta u Jagodini je napravljena torta na kojoj se nalaze zastave Egipta i Srbije, koju su zajednički sekli Ivica Dačić, ministar inostranih poslova, general Abdalah i domaćin Dragan Marković Palma. Događaju je prisustvovao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

Video: Palma jaše kamilu dok grmi "Bože pravde"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA