≫ 

Evroparlamentarci se složili sa Srpskom listom: Priština da hitno ukine takse

Naglašeno je i da se u narednim periodu mora očuvati mir i bezbednost za sve građane na Kosovu i Metohiji

  • 16

Predstavnici Evropskog parlamenta predvođeni izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, a u čijoj delegaciji su bili i evropski parlamentarci Igor Šolts iz Slovenije i Elmar Brok iz Nemačke, sastali su se danas sa delegacijom Srpske liste, predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Igorom Simićem i Daliborom Jevtićem.

Na sastanku, predstavnici Srpske liste su evropskim parlamentarcima ukazali na probleme sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i jasnim stavom da je učešće u institucijama obesmišljeno jednostranim potezima Prištine, te je to razlog zbog koga smo na sastanku sa predsednikom Vučićem predložili napuštanje kosovskih institucija.

Na sastanku predstavnici Srpske liste i evropski parlamentarci su se složili da je potrebno hitno ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije i nastavak dijaloga Beograda i Prištine i postizanje kompromisnog rešenja, kako bi se konačno uspostavio mir na Balkanu.

Istovremeno je posebno naglašeno da se u narednim periodu mora očuvati mir i bezbednost za sve građane na Kosovu i Metohiji.

I.S. (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. mart 2019 | 12:56

    Dok ih neko opasno ne kazni oni se smiriti nece!!

  • Boki

    1. mart 2019 | 13:14

    Pod hitno napraviti sastanak sa predsednikom Slovacke da vidimo sta nam valja ciniti

  • Nikoletka

    1. mart 2019 | 13:14

    Neka je pocelo nesto da se desava sa evropskim svetom pi pitanju Pristine,predsednik je uveo na teren ovom posetom evroparlamentarce pa neka prokuce skoro bezizlaznu situaciju Srbije sa Pristinom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA