≫ 

Opozicija protiv Nacrta zakona o dijalogu, kosovski Albanci najavljuju žalbu "Ustavnom sudu"

čak i nakon promena koje bi nacrt zakona mogao proći u drugoj reviziji, dve opozicione stranke, Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje, neće glasati

  • 0

Kosovske opozicione stranke kažu da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi se suprotstavile usvajanju Nacrta zakona o dijalogu u Skupštini i upozoravaju da će, ako to izglasaju poslanici, poslati žalbu Ustavnom sudu, piše list "Zeri".

Još nije poznato kada će Nacrt zakona o dijalogu doći u skupštinu, mada se očekuje da će ove sedmice biti održane tri ili četiri sednice. Čak i ovaj nacrt zakona, koji je izglasan na prvom čitanju u skupštini pre više od mesec dana, još nije razmatran u parlamentarnim komisijama na drugom čitanju, naveo je list.

Zamenik predsednika parlamenta Džavit Haliti izjavio je za "Zeri" da nacrt zakona nije deo dnevnog reda na sednicama koje su zakazane za ovu sedmicu, ali ako dođe do razmatranja na komisiji, onda na zahtev parlamentarnih stranaka može biti na sednici krajem nedelje.

Međutim, piše list, čak i nakon promena koje bi nacrt zakona mogao proći u drugoj reviziji, dve opozicione stranke, Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje, neće glasati.

Analitičari kažu da ovaj zakon ne sme proći prostom većinom glasova, već sa dve trećine poslanika kosovske skupštine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA