SAD traže 3 stvari: Američka ambasada se oglasila posle sastanka Trampovog izaslanika sa Vučićem (FOTO)

U Beogradu se nalazi podsekretar u američkom Stejt departmentu Dejvid Hejl

  • 68

Podsekretar u američkom Stejt departmentu Dejvid Hejl pozvao je danas, u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na ukidanje taksi koje je Priština uvela na srpsku robu, ali i zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga, objavila je Ambasada SAD u Beogradu na svom Tviter nalogu povodom susreta sa šefom srpske države.

- SAD pozivaju na ukidanje tarifa, zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga. Podsekretar Hejl u razgovoru s predsednikom naglašava da SAD cene partnerstvo sa Srbijom i žele da izgrade još snažnije odnose - napisano je uz fotografiju sa današnjeg sastanka na Andrićevom vencu.

Hejl je uoči dolaska u Beograd rekao da postoji šansa da se ove godine postigne dogovor Beograda i Prištine, i naglasio da SAD neće davati recept za rešenje.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je u Beograd doputovao dan pošto je prištinski parlament usvojio platformu za dijalog s Beogradom, koja, međutim, onemogućava postizanje kompromisno rešenje.

Kako je ranije najavio Stej department, Hejl će u Prištini razgovarati s prištinskim liderima o, kako se navodi, "istorijskoj šansi da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom", te o traženju mogućnosti za postizanje dogovora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    8. mart 2019 | 09:49

    Ovi nasi gosti "dragi" nas provociraju dodatno, tako sto traze da se obostrano prestane sa provokacijama. Mi ne provociramo i rec obostrano im nije na mestu.

  • smokvica

    8. mart 2019 | 10:12

    SAD treba da prestane da pruza zastitu Srbiji

  • Milka

    8. mart 2019 | 09:45

    Zustavljanje obostranih provokacija! Kako mi provociramo šiptare. što ne rekoše Amerikanci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA