≫ 

Vučić otkrio ko je presudio u izglasavanju Platforme u Prištini i poručio: Sikter, bando! (VIDEO)

On je rekao građanima da je Kosovo jedino što ga plaši i da je od početka mandata, po tom pitanju, radio stvari koje često mnogi nisu podržavali

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je Kosovo jedino što ga plaši i da je od početka mandata, po tom pitanju, radio stvari koje često mnogi nisu podržavali.

On se obratio građanima u Sremskoj Mitrovici, posle obilaska Sremskog okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

- Nikada nisam ovako otvoreno govorio o Kosovu, sada ću vam reći neke stvari - rekao je predsednik okupljenim građanima.

- Pre šest godina potpisali smo Briselski sporazum, ja sam ceo dan i celu noć objašnjavao da tim sporazumom dobijamo mir, da nećemo ugroziti naše interese. Govorili su mi, oni najgori, koji su postavili granicu na Jarinju i Brnjaku, da sam izdajnik. Radili smo da se celom svetu predstavimo kao odgovoran partner. Danas je 2.149 dana kako Priština jednu jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma ispunila – istakao je Vučić i dodao da su Albanci pokazali da njihova reč ne znači ništa.

Foto: Predsedništvo Srbije

Vučić je istakao da je Srbija ispunila sve svoje obaveze

- Danas je 2.149 dana kako Priština nije formirala ZSO. Danas je 2.149 sramote ne samo za Albance i dokaz da njihova reč ne važi ništa. Već i onih koji su bili posrednici u Briselskom dijalogu - istakao je predsednik Srbije.

On je rekao da je pre šest meseci obavestio Federiku Mogerini da je Platforma, koja je juče usvojena, uvod do katastrofu i da je Brisel rekao da to neće nikad moći da dođe na dnevni red.

Predsednik Srbije rekao je da je  platforma samo sitnica u odnosu na ono što će da usledi.

Naveo je da ona predviđa da Srbija odgovara za seksualne zločine nad Albankama, i za druge zločine, da bude formiran poseban Tribunal za to, pa onda i da im platimo ratnu odštetu, valjda za to što "činili secesiju uz agresiju".

- I sve to nije dovoljno, moraćemo još nekih 5 uslova da ispunimo da bi oni velikani ovog sveta to nama zaboravili i priznali nas u jednom trenutku. Onda shvatite da su oni doneli odluku da dijaloga ne bude, da razgovora nikakvih ne bude. Njihova je želja da sa zapadnim partnerima ponize Srbiju - rekao je on.

Foto: Predsedništvo Srbije

- Odgovor Srbije na njihov ultimatum je "Ne, na to Srbija neće pristati". S tim papirom, bando jedna iz Prištine, sikter kod nekog ko će vam to ispuniti, mi nećemo - poručio je Vučić.

Vučić je otkrio da je u poslednjih nekoliko dana podignuto još deset poternica za ljudima sa Kosova, jer su se u Prištini nameračili da proteraju svakog ko je sposoban i odlučan da ostane dole.

- I otkriću vam nešto. Znate li ko je juče doneo presudan glas u parlamentu prilikom izglasavanja Platforme? Srbin! Srbin Slobodan Petrović koji podržava njihove proteste "1 od 5 miliona" bio je 61. glas "za" - rekao je on.

Dodao je da je Srbija htela kompromis, i da ga i sada želi .

- Ali, da uništite i ''skratite'' Srbiju - to ni mnogo jači od vas iz Prištine nisu uspeli, pa neće ni vi - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    8. mart 2019 | 19:36

    Predsednik racionalnom politikom boriće se da zaštiti sve građane i omogući im pristojan život.

  • gre

    8. mart 2019 | 19:13

    sramota taj koji je glasao

  • Milan

    8. mart 2019 | 18:15

    Svaka cast predsedniku Vucicu sto je istrajan u borbi da sacuva nase Kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA