Takse padaju sledeće nedelje? Pacoli najavio inicijativu

On, međutim, napominje da dijalog ne bi trebalo da bude uslovljen taksama

  • 14

Zamenik premijera tzv. Kosova Bedžet Pacoli veruje da bi sledeće sedmice vlada u Prištini mogla da suspenduje takse od 100 odsto na proizvode srpskog i bosanskog porekla, ali istovremeno smatra da bi najispravnije bilo da se o njihovom ukidanju razgovara u danu kad dve strane sednu ponovo za pregovarački sto.

- Verujem da će takse biti suspendovane naredne sedmice i ja ću na tome insistirati u svim razgovorima sa našim partnerima koje imamo i koje ćemo imati i ubuduće - rekao je Pacoli u petak za kosovsku javnu televiziju.

On, međutim, napominje da dijalog ne bi trebalo da bude uslovljen taksama, te dodaje da bi o taksama moglo da se razgovara i istog dana kad se sedne za pregovarački sto.

- To je najispravniji način. Nema potrebe ni da mi nekog drugog uslovljavamo, zato treba da sednemo za sto i pogledamo se u oči. Ja se slažem s tim da taksa ostane na snazi do trenutka kada mi budemo seli sa srpskom stranom i počeli dijalog - rekao je Pacoli, prenosi Gazeta ekspres.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura Tzar

    9. mart 2019 | 09:32

    Kakav jazavac

  • Korchagin

    9. mart 2019 | 08:41

    Da li je neko primetio kolko Pacoli i Djilas lice,kao da mu je otac.

  • Stamenic

    9. mart 2019 | 07:40

    Glume podeljenost i neslogu , cas bi da ukinu dijalog cas bi da vrate takse , klasican spin sa ciljem da uvedu zbunjenost i pometnju i ishitrene reakcije,treba biti drzavnicki mudar i ne juriti sa drzavnickim odlukama i potezima , treba biti hladan i odmeren sa jasnim stavom. ............................................................................ Među vukovima opstati ovci je teško, ali nije nemoguće, jer nam Gospod kaže na koji način mi možemo i među vukovima opstati kao ovce Njegove. A to je: da budemo mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi. Mudrost će nas sačuvati da ne postanemo plen, da nas vuci ne raskinu, odnosno da nas neprijatelji ne onemoguće. A bezazlenost i dobrota će nas sačuvati da mi ne postanemo vuci. Vladeta Jerotić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA