Doći će ljotićevci da se bore protiv fašizma: Vučić o eventualnom okupljanju opozicije 9. maja

Predsednik Srbije i lider SNS prokomentarisao je ideju potpredsednika Narodne stranke

  • 36

I šta onda, izvratio je predsednik Aleksandar Vučić na pitanje novinara kako vidi predlog jednog od opozicionih lidera da se protesti "oroče" do 9. maja, kada bi se, prema ideji Siniše Kovačevića, učesnici protesta iz više gradova okupili ispred predsedništva ukoliko do tada ne ispuni njihove zahteve.

- Zaboraviti na te dečije priče, da će se, kada se okupe, pasti zgrada sama od sebe i zavladati demokratija - rekao je Vučić i dodao da ne želi ni da komentariše koliko uopšte ljudi ima na tim protestima.

- I, okupe se i šta onda? Dođu šetaju i šta onda - rekao je i dodao da je smešno zamisliti da dođu "ljotićevci da se bore protiv fašizma, na 9. maj".

A upitan za vandalizam posle sinoćnjeg protesta u Novom Sadu, čija je meta bilo sedište SNS, Vučić je kazao da nije baš nešto što zavređuje pažnju, poput, kaže, i „idiotskih nalepnica“:

- Ne zna Ðilas na šta milione da potroši, pa lepe tupave nalepnice. Počistićemo to, kao što čistimo đubre koje su ostavili, kao i Srbiju od njihovih dugova - naglasio je on.

Vučić - Foto: Predsedništvo Srbije

„Neka nastave ako je to najpametnije što mogu da urade“, kazao je on konstatujući da je u Novom Sadu bilo duplo manje učesnika nego ranije, koji su još bili i u dve kolone.

Rekao je i da mu neki njegovi savetnici govore da treba da ublaži retoriku kad govori o političkim protivnicima, da ih e iznervira pa da izađu na ulice u većem broju.

- Mogu da šetaju i izađu koliko hoće dok je mirno. Moj posao je da radim za Srbiju, podižem fabrike, farme, da gradimo puteve, smanjujemo dugove. Onaj čiji je posao da lepi nalepnice neka nastavi, ali samo da posle u kafićima plate PDV i da Srbija prikupi više novca - istakao je on.

O SKANDALU NA HRT

Vučić je rekao, povodom priloga HRT, u kojem su hrvatski veterani davali izjavu dok je u pozadini stajao natpis "Ubij Srbina", da sa tim moramo da živimo i da je u problemu uvek onaj ko mrzi, a ne onaj ko je predmet mržnje.

Odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Selevcu, u sklopu kampanje "Budućnost Srbija", Vučić je rekao da to konkretno nije gledao, ali da nije ni morao, jer "nije ništa neočekivano".

- Ali, sa tim moramo da živimo, ne da kukamo i da se žalimo, nego da budemo zadovoljni što nismo takvi. Da naš odgovor nikad ne bude recipročan, već da uvek želimo da sa njima imamo dobre odnose, ne zato što smo slabi ili što im se dodvoravamo već zato što je budućnost u fabrikama i povezivanju - istakao je Vučić.

Kako je poručio, to je njihova muka, jer onaj ko mrzi je uvek u problemu, a ne onaj ko je objekat mržnje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA