≫ 

London šalje specijalnog izaslanika u Prištinu: Ima dva zahteva

Veliki diplomatski pritisak na vlasti u Prištini

  • 6

Generalni direktor za politiku i spoljne poslove Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije Ričard Mur boraviće u sredu na Kosovu kako bi podržao zahteve za suspenziju takse za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i za očuvanje sadašnjih granica Kosova.

Portal gazetaexpress.com piše da će se Mur pridružiti zahtevima američkih i evropskih saveznika Prištine za ukidanje takse i da će "jasno staviti do znanja izričiti stav Velike Britanije protiv ideje korekcije granica, što su ponovili i ministri Velike Britanije Hant i Dankan".

Portal konstatuje da svakodnevne posete Kosovu pokazuju interesovanje za rešavanje problema Prištine i Srbije, "koji nikada nisu bili veći".

Na Kosovu danas boravi i američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl koji se sastao sa najvišim zvaničnicima tzv. Kosova, predsednikom Hašimom Tačijem, predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem i premijerom Ramušom Haradinajem.

U ponedeljak će na Kosovu boraviti dvojica najznačajnijih savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel koji će, kako se očekuje ponoviti stav o potrebi suspenzije takse, ali i o nedodirljivosti granica Kosova.

VIDEO: Vučić poručio Prištini: Sikter, bando, Srbija ne pristaje na ultimatum

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveto

    9. mart 2019 | 14:08

    Na ovako bolesno ponašanje Engleske i Nemačke bolje je ne ostavljati komentare.Lice meri što lice meri.Englezi uvek protiv nas a nacisti nam nikako ne mogu oprostiti da smo bili protiv njih u oba svetska rata.

  • Скептик

    9. mart 2019 | 14:32

    Ја сам ближе веровању да и Енглези и Американци долазе да припреме Шиптаре за следећу акцију. Све ове објаве за јавност су бацање прашине у очи. Нама се спрема нешто много гадно.

  • Ajduk

    9. mart 2019 | 16:06

    Sta London ima sa proizvodnjom sesira .Najeli se mnogo onoga sto se ne jede .Ni OKEAN VODE im nece pomoci da utole zedj! Imamo pocetak ,ali hvala BOGU ,svemu dodje I kraj !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA