Jusufspahić moli Boga da mu obezbede automobil u Saudijskoj Arabiji: Ambasador poslao šaljiv telegram na Dačićevu adresu

Osim što uz imidž jednog ambasadora ne ide kretanje bez automobila, to može biti opasno i po zdravlje, s obzirom na velike vrućine u toj zemlji

  • 3

Ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusufspahić na neobičan način zatražio je od Ministarstva spoljnih poslova Srbije da mu obezbede službeni automobil, neophodan za obavljanje dužnosti u toj zemlji.

- Pomozi Bože, da rukovodstvo naše službe za odnose sa inostranstvom pribavi predstavništvu naše zemlje u saudijskoj prestonici pristojno prevozno sredstvo sa diplomatskim oznakama, jer i danas smo mogli samo do kapija ovdašnje službe za odnose sa inostranstvom. Pomozi Bože, Sam Si Koji Može - napisao je Jusufspahić u telegramu koji je poslao Ministarstvu spoljnih poslova, prenosi beogradski list Blic.

List navodi da se iz teksta telegrama može zaključiti da ovo nije prvi put da se Jusufspahić obraća nadležnima zbog problema koji ima, te da je očigledno da, zbog načina na koji se prevozi po Rijadu, ima problem da se kreće unutar zvaničnih institucija Saudijske Arabije.

Osim što uz imidž jednog ambasadora ne ide kretanje bez automobila, to može biti opasno i po zdravlje, s obzirom na velike vrućine u toj zemlji.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić kaže da je proverio i da je ambasadoru obezbeđen auto, koji bi trebalo da mu stigne za nedelju, dve, kako je rekao.

- Inače, pošto je reč o novoj ambasadi, nemaju službeni auto sa diplomatskim tablicama. To znači da on ima pravo da koristi neki auto, ali nema diplomatske tablice. Sada će ih dobiti - rekao je Dačić.

Nekadašnji muftija Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić jeste prvi ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, ali je akreditivna pisma predao još pre godinu dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    9. mart 2019 | 17:30

    Pa ko je sada beogradski imam? Ko okuise sa Barjakli dzamije? Ovi Srbi izgubili kompas. Jeli to nagrada sto se njegov babo (ala rahmetile) odmetnuo devedesetih od islamske zajednice pod rejs ulemom Cericem. Alah sve vidi, odstupio od K' orana.

  • Čiča

    9. mart 2019 | 19:20

    El može leteća serdžada?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA