≫ 

Pacoli nastavlja da provocira, odgovorio na Vučićevo "Džabe ste krečili": Ne igraj ulogu molera u igri istok-zapad, čekamo te sa platformom

Takođe je napisao da predsednik Vučić ne mora da brine o srpskoj zajednici koja živi na Kosovu, jer u svetu ne postoji zajednica koja uživa, kako kaže, tolika prava i bezbednost kao Srbi na Kosovu

  • 89

Zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli neozbiljno je danas odgovorio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odbijanje prištinske platforme, poručivši šefu srpske države „da ne igra ulogu molera u igri istok-zapad“, a zamenik direktorka Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev poručuje da se „zna ko je podržavao jednog molera za vreme Drugog svetskog rata“.

Kozarev ističe i da je jasno ko ne želi dijalog.

- Džabe ste krečili, nećete gledati taj film - poručio je juče predsednik Srbije Albancima u vezi njihove platforme i Pacoliju koji je najavio povlačenje taksi iduće nedelje uz uslov da počnu pregovori.

Pacoli je, na Fejsbuku napisao da „predsednik Srbije Vučić mora da shvati da Srbija ne može postati prepreka u strateškim i trajnim odnosima između SAD i Kosova, i da treba da se zaustavi sa agresivnom retorikom o Kosovu“.

- A, ''krečenje''… Pozivam ga da ne igra ulogu molera u igri istok-zapad, već da se vrati u dijalog, gde ga čekamo sa platformom - kaže Pacoli.

Takođe je napisao da predsednik Vučić ne mora da brine o srpskoj zajednici koja živi na Kosovu, jer u svetu ne postoji zajednica koja uživa, kako kaže, tolika prava i bezbednost kao Srbi na Kosovu.

Kozarev u odgovoru Pacoliju navodi:

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Zna se ko je podrzavao jednog molera za vreme Drugog svetskog rata, a ko je tada bio na strani antifašizma i danas na strani slobode - naglasio je on u izjavi za Tanjug.

Kozarev je istakao da je, posle usvajanja platforme protiv dijaloga i anticivilizacijskih taksi na srpsku robu, uz neispunjavanje Briselskog sporazuma še godina, jasno ko ne želi rešavanje problema, pregovore i budućnost, već samo izazivanje nestabilnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neda

    10. mart 2019 | 11:17

    Necete dobiti nase Kosovo, pa mozete da provocirate do mile volje.

  • Dimitrije

    10. mart 2019 | 12:19

    Na Pacolijeve provokacije smo navikli i uopšte ne treba da obraćamo pažnju.

  • Milan

    10. mart 2019 | 11:33

    Pacoli konstantno glumi neku facu,a u sustini manji je od makovog zrna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA