≫ 

Britanac ih je nazvao pravim imenom "ratnim zločincima i teroristima", pa proglašen "nepoželjnim" u Prištini

Britanski novinar Gram Filips bi danas trebalo u parlamentu u Prištini da bude proglašen personom non grata, jer je razljutio kosovske lidere u Prištini, nazivajući ih "ratnim zločincima i teroristima"

  • 2

Britanski novinar Gram Filips bi danas trebalo u parlamentu u Prištini da bude proglašen personom non grata, javlja prištinski portal Klan Kosova.

Filips je prethodno razljutio kosovske lidere u Prištini, nazivajući ih "ratnim zločincima i teroristima".

Kako navodi portal, u kopiji odluke parlamenta u koju je imao uvid, navodi se da će Filips u slučaju da pokuša da uđe na Kosovo biti deportovan i o tome će biti obaveštena ambasada Velike Britanije u Prištini.

Filips je u više navrata na svom Jutjub kanalu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o "terorističkoj organizaciji".

On je, braneći svoje stavove o Prištini, za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) izjavio da je "Kosovo teroristička država".

Britanski novinar Gram Filips bi danas trebalo u parlamentu u Prištini da bude proglašen personom non grata, javlja prištinski portal Klan Kosova, jer je kosovske lidere nazvao "ratnim zločincima"-Foto: Tanjug/AP

- Kosovo je država koju kontrolišu teroriste i ratni zločinci...ljudi bi trebalo da budu svesni toga ko su zapravo (premijer Ramuš) Haradinaj i (predsednik Hašim) Tači - izjavio je Filips.

Kako podseća BIRN, Filips koji tvrdi da je njegovo izveštavanje potpuno nezavisno, kao i da radi isključivo na projektima koje on lično bira, izjavio je i da je bio iznenađen brojem pretnji dobijenih povodom njegovog izveštavanja o situaciji na Kosovu.

- Očekivao sam, naravno, takve povratne reakcije, ali me je iznenadio broj pretnji smrću - rekao je Filips, navodeći da je dobio na stotine pretnji smrću od kosovskih Albanaca, koji su ga optuživali da širi rusku propagandu.

Na pitanje BIRN-a da li je još uvek na Kosovu, Filips nije želeo da odgovori, navodeći da je do sada završio 18 izveštaja o Kosovu, da planira da uradi još dva i da će tada završiti svoj "kosovski projekat".

BIRN podseća i da je Filips prošle godine dobio zabranu objavljivanja na Tviteru zbog svojih proruskih stavova o sukobu u Ukrajini.

Video: Aplauz u Skupštini tzv. Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    12. mart 2019 | 12:52

    Nek vide ko su oni

  • Gidri

    12. mart 2019 | 16:12

    E nesrecnice, ti si bar uvideo o cemu se tu radi, ali dobro pripazi i budi oprezan, jer neka Siptarska budala nece prezati da ti dodje glave. To je njihova demokratija, i shvatanje vremena i dogadjaja..oni su jos nekoliko vekova daleko od modernog nacina zivota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA