Šta radi Marjan Rističević u Skupštini? Igra igrice! (VIDEO)

Kada se uključio u raspravu, obrušio se na glumce

  • 3

Poslanici su juče završili pretres amandmane na Predlog zakona o centralnom registru stanovništva, izmenama i dopunama Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, o bezbednosti hrane, o sredstvima za zaštitu bilja, i izmenama i dopunama Zakona o zdravlju bilja. Sudeći po snimku, koji se pojavio na društvenim mrežama, poslaniku Marjanu Rističeviću pomenute teme nisu bili interesantne, pa je zabavu potražio igrajući igrice na mobilnom telefonu.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak iz priloga N1, na kome se vidi Rističević kako igra igrice na mobilnom telefonu.

Čitajući Poslovnik o radu Narodne skupštine, u odeljku koji se odnosi na prava i dužnosti narodnog poslanika ni na jednom mestu, nismo pronašli da pravo ili obaveza izabranog predstavnika građana da igra igrice tokom skupštinske rasprave.

Rističević - Printskrin: N1

Ipak, Rističević se u jednom trenutku uključio u raspravu. On je, naime, izneo salvu uvreda na račun srpskog glumca Nikole Koja.

Mimo dnevnog reda, Rističević je Koja optužio da je izdajnik, da radi u interesu Albanaca.

Naime, on je govorio i o filmu "Mezimica" u kome je Kojo navodno trebalo da glumi, ali koji nije dobio novac za finansiranje, jer je Upravni odbor Filmskog centra Srbije odlučio da se raskine ugovor o finansiranju ovog ostvarenja.

- A znate šta je radnja filma? Kako srpski lekar iz kliničkog centra, uz podršku srpske policije vadi Albancima organe i prodaje ih na crnom tržištu. To je bila radnja filma. Ako takvi žele da napuste Srbiju, to je dobitak za ovu državu. To nije nikakav gubitak ni za narod, ni za državu ni za umetnost. Pojaviće se neki novi glumci, umetnici... - rekao je Rističević između ostalog.

Snimak je, između ostalih, na Tviteru podelio sam Kojo.

- U Parlamentu, na nacionalnoj frekvenciji. Ovo reklo za mene da sam izdajem zemlju i radim za albansku stranu, taman kad su oni sve završili - napisao je Kojo.

Rističević je takođe, govoreći o podsticajima za poljoprivredu, rekao da se za 650.000 poljoprivrednih gazdinstava izdvaja 43 miliona dinara, a da se za snimanje filmova izdvaja milijarda dinara, a tu, kako je rekao, konkuriše svega nekoliko glumaca.

On je tokom rasprave pomenuo i Mirjanu Karanović, Dragana Bjelogrlića, kao i Srđana Dragojevića, a koji su, kaže, dobili novac iz budžeta za snimanje.

Kako je rekao, Kojo je dobio 20 miliona dinara za film “Stado”, Bjelogrlić je dobio 105 miliona dinara, a Karanović 35 miliona dinara iz budžeta.

- Nađite mi poljoprivredno gazdinstvo koje je dobilo 105 miliona dinara. Dobio je čak dva puta više nego Živkovićevo poljoprivredno gazdinstvo. I, eto, Živković koji je od države dobio 525.000 evra bojktuje sednicu parlamenta te države. Ja ne znam šta treba da damo onima što glume, kao Živković, poljoprivredna gazdinstva i šta treba da damo glumcima koji glume političare ili političarima koji glume glumce - pitao je Rističević.

- Imamo Srđana Dragojevića koji se sad setio da ova vlast ne valja, a bila mu je dobra dok je bio u njoj - dodao je Rističević.

On istakao da nema ništa protiv kulture već je, kaže, “protiv nekulture ovih glumaca koji su dobili pare za film, a nemaju neku umetničku vrednost…”.

Poručio je da poljoprivrednici “koji su zadovoljni državom” traže da vlada što pažljivije raspoređuje novac za kulturu i da novac dodeli mladim autorima.

Rističević je raspravu nastavio i na Tviteru.

- Evo, dobro nafatirani Kojo, pitam te da li si trebao da igraš u filmu Mezimica u kome srpski lekar uz podršku srpskog policajca vadi organe? Da ili ne (jo ili po) gospodine Kojo? Da li si za film Stado, iz budžeta, za vreme ove vlasti, preko FCS, dobio 20.000.000 dinara? - napisao je Rističević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragacevac

    13. mart 2019 | 15:26

    80%procenata poslanika su kao pantljicare,totalni lezilebovici koji zive na racun ove sirotinje...i to ne samo sada nego kroz istoriju a i ubuduce...sve dok im mi to budemo dozvoljavali...

  • KK

    13. mart 2019 | 15:22

    Zar nije svakodnevna rasprava u skupstini jedna VELIKA IGRICA???ON igra na telefonu a drugi za govornicom!! I na kraju smo na GAME OVER!!!!!!!!!

  • Retro

    13. mart 2019 | 23:56

    Njegov mozak je toliko raz ijen, da igra neku dečju igricu. Šta će.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA