Mekalister po prvi put priznao da ima smisla da se Rusija i SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine

- Ima smisla da druge sile Saveta bezbednosti, Rusija i Amerika, budu uključene u političku debatu o tome kako krenuti napred u dijalogu. To je uvek bila politika EU i mi ćemo nastaviti da razmatramo ovo pitanje sa drugim silama van EU - poručio je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju

  • 2

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je danas da EU namerava da ostane posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, ali i da ima smisla da Rusija i SAD budu uključene u političku debatu po tom pitanju.

- Ima smisla da druge sile Saveta bezbednosti, Rusija i Amerika, budu uključene u političku debatu o tome kako krenuti napred u dijalogu. To je uvek bila politika EU i mi ćemo nastaviti da razmatramo ovo pitanje sa drugim silama van EU - poručio je Meklaister.

Nakon najave šefice EU diplomatije Federike Mogerini da će uloga Saveta bezbednosti UN biti ”ključna” u finalizaciji sporazuma Beograda i Prištine, Mekalister napominje da je EU do sada bila posrednik u dijalogu i da je spremna da nastavi taj posao.

Prema njegovim rečima, osnovno je da se i Beograd i Priština što pre vrate za pregovarački sto u Briselu.

- Ono što želimo da vidimo na kraju jeste održivo rešenje koje je prihvatljivo za obe strane - ponovio je Dejvid Mekalster.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    13. mart 2019 | 22:36

    Naravno da ima smisla. Maltene ceo svet učestvuje na neki način u rešavanju kosmetskog problema. Bavi se ovim pitanjem. Pritom je život Srba na KiM gotovo blokiran tarifama.

  • Jeretik

    14. mart 2019 | 08:20

    Valjda je mislio da se i Rusija ukljuci , posto je de fakto Amerika od pocetka glavna u pregovorima .Amerika se pita za sve , EU . za nesto, a Srbija i Albanci se ne pitaju ni za sta , ali tako da ispadne da se pitaju za sve . Smesan je svako ko misli da ce Amerika dozvoliti mesanje Rusije u americke unutrasnje stvari , jer Kosovo je pre svega , okupirana teritorija pretvorena u americku vojnu bazu ,sve ostalo su" posledice uzroka" .Amerikanci su trbuhozborci albanskog drvenog lutka . Iako ga ne drze u krilu to vidi svak ' iole pametan .Nasi politicari se ne racunaju , oni se pred jacim ( Amerikom ) prave ludi , da bi pred svojim narodom ispali pametni .Ne zna se ko pije a ko placa , ali se zna da "votke "sigurno nece biti u ponudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA