≫ 

Bio sam prisutan kada su iz EU obećali Vučiću da platforme neće biti: Đurić o detaljima koji su prethodili izglasavanju dokumenta u Prištini

Priština ne želi dijalog, što se vidi u tome što je na čelo pregovaračkog tima postavljen Fatmir Ljimaj koji je ubio desetine civila - izjavio je direktor Kancelarije za KiM

  • 30

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da platforma Skupštine tzv. Kosova o pregovorima sa Beogradom" onemogućava trajnu normalnost i stabilnost".

- Kako možemo da razgovaramo na osnovu te platforme - upitao je Đurić i dodao da je na Kosovu stvorena "toksična atmosfera i da u prilog tome govori da je i Stejt department registrovao napade na Srbe".

On je za TV Pink kazao da Priština "ne želi dijalog, što se vidi u tome što je na čelo pregovaračkog tima postavljen Fatmir Ljimaj koji je ubio desetine civila".

Đurić je rekao da je bio prisutan kada su visoki zvaničnici Brisela rekli predsedniku Aleksandru Vučiću koji je upozoravao na Platformu da "razumeju brigu i da će učiniti sve da do toga ne dođe".

Marko Đurić ocenio je da platforma Skupštine tzv. Kosova o pregovorima sa Beogradom" onemogućava trajnu normalnost i stabilnost"-Foto: Tanjug/AP

On je kazao da je danas 2155 dan od nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština.

Đurić je rekao da Srpska liberalna stranka na Kosovu i njen poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović umesto da "protestuju protiv dešavanja na Kosovu, podržavaju protest "Jedan od pet miliona".

Đurić je kazao da je Petrović dao kvorum kada se izglasala Platforma koja je po njegovoj oceni "udarila poslednji ekser u mrtvački sanduk dijaloga".

On je kazao da je ironija i apsurd da "oni koji su preneli razgovore o Kosovu iz UN u EU danas napadaju Vučića".

Video: Vučić poručio Prištini: Sikter, bando, Srbija ne pristaje na ultimatum

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janja

    14. mart 2019 | 12:05

    Znači da EU radi za Prištinu sve.

  • Zug

    14. mart 2019 | 11:47

    Obećanja su u politici za lakoverne,ko još koristi istinu ,poštenje,...,uradi Đuriću što treba i koriste sve ako si za ovu državu.

  • Maja

    14. mart 2019 | 11:49

    Rekli pa porekli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA