≫ 

Savet bezbednosti UN bi trebalo da verifikuje dogovor Beograda i Prištine, Dačić otkrio: Za to su zainteresovane i SAD i Rusija

Ivica Dačić je objasnio da to podrazumeva da su sve članice saglasne

  • 7

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponovio je danas da bi Savet bezbednosti UN bio logična instanca koja bi trebalo da usledi ukoliko bi Beograd i Priština postigli sporazum.

- To je logičan sled događaja. Sve što se dogovorimo mora da prođe kroz neko strano telo, da bi dobilo međunarodni legitimitet, kako bi se verifikovalo to što smo se dogovorili - rekao je Dačić za tv Hepi, komentarišući izjavu Federike Mogerini da bi budući sporazum Srba i Albanaca morao biti prihvaćen u SB.

Dačić je objasnio i da to podrazumeva da su sve članice saglasne.

- Vidi se da je Amerika zainteresovana da učestvuje, ali zajedno sa Rusijom. Amerika uvek pita šta Rusija misli i obratno. Bolton me je pitao šta misli Rusija, Lavrov mi je rekao da je kasnije pitao i Putina u Moskvi - objasnio je Dačić.

Ivica Dačić ponovio je danas da bi Savet bezbednosti UN bio logična instanca koja bi trebalo da usledi ukoliko bi Beograd i Priština postigli sporazum-Foto: AP Photo/Darko Vojinović

Ministar tvrdi i da bi trebalo iskoristiti ovaj momenat odnosno, da je ovo idealan trenutak za stabilizaciju situacije u regionu.

Govoreći o raspoloženju Amerike, on je naveo da SAD nikada ne učestvuju u nečemu gde ne mogu da izvuku neki plus.

- Sa druge strane svima se žuri, bez Amerike se ne može ništa rešiti, a ona trenutno ima svoje unutrašnje probleme - naveo je Dačić ocenjujući i da nama ide više u prilog aktuelna administracija, ali i da ćemo teško stići da rešimo problem do kraja američkih izbora.

Prema rečima ministra, Priština će gledati kako da odreaguje, da ukine takse, a da "ne ispadne bruka".

Dačić je komentarišući izjavu Hašima Tačija da bi se razgraničenje moglo desiti samo "preko njega mrtvog", rekao da je to sada već smešno.

- On je prvi za korekciju granica, jer želi da uzme opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu - dodao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    14. mart 2019 | 17:09

    ”””Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponovio je danas da bi Savet bezbednosti UN bio logična instanca koja bi trebalo da usledi ukoliko bi Beograd i Priština postigli sporazum. ”””” Koji dogovor Dacicu ima vlada u Beogradu sa albanskim OVK teroristima samozvanom vladom albanaca u juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji ? Da li je taj dogovor vlade u Beogradu i albanskih OVK terorista u skladu sa Ustavom Srbije ? Sve sto je suprotno postojecem Ustavu Srbije mora racuni da se poloze narodu Srbije pa narod Srbije da odluci i sudi . Kosovo i Metohija je juzna Srbija koja nije nicija privatna svojina vec je vlasnistvo drzave Srbije i njenog naroda. O nijednom pedlju srpske zemlje Kosovo i Metohije nesmete da pregovarate sa albanskim OVK teroristima da vam Srbija nebude sudila a vase nelegalne dogovore i potpise bice ponisteni . Izdaja drzave Srbije nece proci u Srbiji !!!

  • dilan dog

    14. mart 2019 | 14:39

    Takse su svi vec znaju napravljena maskarada... a dal pita neko narod srbije da se izjasni referendumom... nije srbija vuciceva i daciceva.. karte na sto o nasoj zemlji pricate pa nek narod kaze kako bi... a kad narod odluci nek verifikuju sto sila ako hoce..

  • Straota

    14. mart 2019 | 18:34

    Nista bez transparentnosti i referenduma! Niko ne sme ni djubre iz Srbije da pokloni a kamoli komad zemlje!Niko!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA