≫ 

Kako izgleda kada se u par sekundi odlučuje o životu ili smrti: Srpske "Kobre" i američke "Foke" održale zajedničku pokaznu vežbu (FOTO) (VIDEO)

Ovakva saradnja je važna jer se prenose znanja, a sve u cilju zaštite bezbednosti građana - rekao je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović

  • 23

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas, nakon zajedničke vežbe pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, bataljona vojne policije „Kobre“ i specijalne jedinice američke mornarice „Foke“, da je ovakva saradnja važna jer se prenose znanja, a sve u cilju zaštite bezbednosti građana.

- Ono što je meni važno, kao i prethodnih godina kada smo sarađivali, je da učimo jedni od drugih kako da se postupa u situacijama koje u par sekundi mogu da odluče o tome da li će to biti pitanje života ili smrti, da li će to biti pitanje u kome će svi naši momci da se vrate kući živi i zdravi što jeste cilj, kao i da li ćemo uspeti da zaštitimo bezbednost građana što je naš osnovni posao - rekao je ministar Stefanović danas u bazi SAJ-a u Batajnici.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, bataljona vojne policije „Kobre“ i specijalne jedinice američke mornarice „Foke“ održale su zajedničku pokaznu vežbu-Foto: MUP

Zahvalivši se ministru odbrane Aleksandru Vulinu i ambasadoru SAD-a u Beogradu Kajlu Skotu, koji su prisustvovali današnjoj vežbi, kao i pripadnicima SAJ-a, Kobri i Foka, Stefanović je istakao da zajednička saradnja može da dovede do sjajnih rezultata.

- Posebna zahvalnost pripadnicima američkih Foka, zato što evo već četvrti put zajedno sa pripadnicima SAJ-a, i ove godine prvi put sa bataljonom vojne policije Kobre, izvode vežbu. Imamo priliku da sarađujemo na najvišem nivou i da se uverimo da je ovo jedna od najbolje opremljenih i obučenih jedinica u svetu od koje možemo mnogo da naučimo - rekao je ministar Stefanović.

mamo priliku da sarađujemo na najvišem nivou i da se uverimo da je ovo jedna od najbolje opremljenih i obučenih jedinica u svetu-Foto: MUP

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajl Skat istakao je da su ovakve obuke podjednako korisne za sve jedinice.

- Zajedno smo u borbi protiv terorizma. Zato zajednički moramo da se konfrontiramo ovoj pretnji i samo kroz ovakve obuke možemo da upoznamo bolje jedni druge, ali isto i da budemo spremni da zajedno radimo u budućnosti - poručio je ambasador Skat nakon vežbe.

Komandant SAJ-a Spasoje Vulević je rekao da je današnja vežba završetak zajedničke obuke koja je održana u bazi SAJ-a .

- Ovo je četvrti put da realizujemo ovu vrstu obuke, koja se organizuje u saradnji sa Kancelarijom za vojnu saradnju pri Ambasadi SAD u Beogradu i Evropskom komandom za specijalne operacije vojske SAD. Cilj ove obuke je podizanje bezbednosnih kapaciteta Republike Srbije - Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane u borbi protiv terorizma kroz razmenu iskustava i dobre prakse sa srodnim jedinicama SAD-a - rekao je Vulević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    14. mart 2019 | 16:03

    Kako izgleda kada se u par sekundi odlučuje o životu ili smrti: Srpske "Kobre" i američki okupatori juzne Srbije Kosovo i Metohije "Foke" održale zajedničku pokaznu vežbu VEZBAJTE HAPSECI ALBANSKU OVK U NATO EU VOJNO OKUPIRANOJ JUZNOJ SRBIJI KOSOVO I METOHIJI

  • Pera

    14. mart 2019 | 17:48

    Sa OKUPATORIMA SE NE VEZBA,BORI SE PROTIV NJIH!KAKVA ZNANJA MOGU ONI DA NAM PRENESU,DOK SMO MI UVELIKO RATOVALI,IMALI CAREVINU,ZAKON,UREDJENU DRZAVU,ONI NISU NI POSTOJALI!!! ONI NAS BOMBARDOVALI(SAD CE JOS MALO DVADESETOGODISNJICA),UBIJALI NASU VOJSKU,DECU,ZENE,STARCE,OBARALI NASE AVIONE A MI SA NJIMA DA VEZBAMO...OVO JE SAMAR U LICE SVIM ZRTVAMA NATO OKUPATORA OD 90 DO 99 GODINE!!! ZA OVAKVO NEPOSTOVANJE SVOG NARODA OSTAVKE SU MALE STVARI! OVO JE IZDAJA ZEMLJE!

  • Milan

    14. mart 2019 | 18:12

    Svaka zajednicka vezba sa neprijateljima i okupatorima izgleda jadno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA