≫ 

Skup podrške Jutki u Brusu: 50 žena se okupilo, tvrde "Sve je neistina! Znači, mi znamo Mariju Lukić" (FOTO)

- Predsednik je jedan divan čovek koji voli svoju porodicu, svoju decu i sve nas građane - rekla je jedna od njih

  • 45

U Brusu je održan skup žena koje su se okupile kako bi pružile podršku predsedniku Opštine, Milutinu Jeličiću Jutki, koji je optužen da je seksualno uznemiravao nekoliko žena, i koji je najavio ostavku, ali zvanični dokument javnost još nije videla.

Milutin Jeličić, predsednik opštine Brus, ipak je dobio podršku i to od grupe žena. Oko pedesetak žena okupilo se ispred zgrade opštinske uprave u Brusu kako bi dali podršku predsedniku opštine Milutinu Jeličiću Jutki zbog skandala koji već godinu dana potresa srpsku javnost.

Okupljene žene uglavnom kažu da je sve što se iznosilo protiv Jeličića neistina. Kažu i da je on jedan od najboljih predsednika opštine u istoriji Brusa, i da je puno učinio za ovo mesto.

Ekipa TV N1 razgovarala je sa učesnicama protesta koje su rekle da su se spontano okupile. Većina njih je rekla da je sve ono što je Marija Lukić iznela u javnost neistina, sa ciljem da se Jeličić smeni sa vlasti:

- Predsednik je jedan divan čovek koji voli svoju porodicu, svoju decu i sve nas građane. Za pojedince, a i tu Mariju Lukić - ja mislim da je ona radila kod njega u stranci, ona nije bila sekretarica njegova kao što se predstavlja, ona je radila u stranci.

- Danas je pijačni dan. Četvrtak. Kaže dan za begenisanje, pa došli smo da vidimo ove lepe novinare.

- Podržavamo predsednika Milutina Jeličića, jer se vodi hajka i neke stvari koje uopšte nisu tačne. Uopšte nemamo ni mi pravo glasa, nemamo pravo da kažemo nešto u odbranu, samo se u novinama i na televiziji priča ono što drugoj strani odgovara.

- Podrška predsedniku opštine. Mi smo ovde jedno malo mesto. Znači, mi znamo Mariju Lukić.

- I niko nas nije naterao kao što pišu. Ne, mi smo same svojom voljom došle ovde.

Jeličića je za seksualno uznemiravanje prijavilo sedam žena - Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

- Sami se organizovali, došli sami, niko nas nije pozvao, čuli smo da ima i došle smo same.

- Rekli su mi (da dođemo ovde). Naš šef javno-komunalnog preduzeća, ovde je i direktor naš. (Rekli su) da dođemo na ovaj skup danas da podržimo našeg predsednika opštine, što zarađujemo koru 'leba i parče 'leba i naš život. Šta da ti kažem dalje, mora se radi. Jeste hladno, ali mora se izdrži.

Predsednik Skupštine Opštine Brus Miroslav Panić izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je danas primio ostavku Jeličića, i da će sednicu o tome zakazati u dogledno vreme.

Jeličić je 1. marta izjavio da podnosi ostavku zbog toga što se, kako je saopštio, njegov slučaj "koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića" i za "urušavanje Srpske napredne stranke", čiji je Jeličić član, a Vučić predsednik.

Jeličića je za seksualno uznemiravanje prijavilo sedam žena, a podignuta je optužnica u jednom slučaju - Marije Lukić koja je tokom dve godine, koliko je kod njega radila, od Jeličiča dobila 15.000 lascivnih SMS-ova, a pokušao je na silu i da ostvari fizički kontakt s njom.

VIDEO - Potresna ispovest zlostavljane Snežane Bojić i njenog oca: Jutka nam je bio prijatelj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Azrel

    14. mart 2019 | 16:17

    Te zene sto ga podrzavaju,verovatno su mu dale.Nek su zive I zdrave.Podrska Mariji!Dozivela sam vise puta od strane poslodavaca ovakav vid ucene,svaki put sam morala da dam otkaz,nemam kome da se pozalim.Mnogo Jutki ima,ali nema zakona za ovo.Marija,idi do kraja,znam sta si pretrpela.Posao ti je potreban,novac takodje,trpis,sklanjas se,na kraju puknes,nemas gde,ili da pristanes ili da das otkaz.Ja nikada nisam dala povoda za ovakvo ponasanje.

  • Miki

    14. mart 2019 | 18:09

    Ove su iz Jutkinog harema !

  • Dejan

    14. mart 2019 | 15:29

    Najbolje je poznaju njeni sugrađani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA