≫ 

Ponašanje Prištine negativno utiče na sve građane na KiM bez obzira na nacionalnost: Brnabić britanskom izaslaniku prenela stav Srbije (FOTO)

Uvođenje taksi, formiranje kosovske vojske i izglasavanje platforme potezi su kojim Priština pokazuje da ne razmišlja o dijalogu i odbacuje svaku mogućnost traženja kompromisnog rešenja - rekla je premijerka

  • 11

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim direktorom Forin ofisa za politička pitanja Ričardom Murom o proširenju sveukupne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i o posledicama prekida dijaloga u Briselu, za koji je odgovorna prištinska strana.

Uvođenje taksi, formiranje kosovske vojske i izglasavanje platforme potezi su kojim Priština pokazuje da ne razmišlja o dijalogu i da odbacuje svaku mogućnost traženja kompromisnog rešenja, rekla je premijerka.

Ponašanje Prištine, po rečima Brnabić, utiče negativno na život svih građana na Kosovu i Metohiji bez obzira na nacionalnost-Foto: Slobodan Miljević

Ponašanje Prištine, po rečima Brnabić, utiče negativno na život svih građana na Kosovu i Metohiji bez obzira na nacionalnost, ali i na stabilnost celog regiona. Takvi potezi su kontraproduktivni, naglasila je premijerka, izrazivši istovremeno nadu da će doći do adekvatnih pritisaka iz Međunarodne zajednice koji bi vodili ka ukidanju taksi i stvaranju uslova da se dijalog nastavi.

Politički direktor Forin ofisa Mur je istakao da je neophodno nastaviti napore na traženju načina da se dođe do kompromisnog rešenja za KiM.

Politički direktor Forin ofisa Mur je istakao da je neophodno nastaviti napore na traženju načina da se dođe do kompromisnog rešenja za KiM-Foto: Slobodan Miljević

Premijerka Brnabić je izrazila zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu što je spremno da i dalje, putem Fonda za dobru upravu pomaže projekte koji se odnose na neophodne reforme koje će ubrzati proces evrointegracija. Ona je takođe izrazila spremnost Srbije da nakon Bregzita redefiniše i unapredi ekonomske odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    14. mart 2019 | 16:16

    Utice popgrdno na ceo balkan

  • Nikola Nikolic

    14. mart 2019 | 16:16

    Nadamo se da ce se Pristina urazumiti,jer hocemo mir i stabilnost za Srbiju i za nas narod na KIM

  • Dakki

    15. mart 2019 | 08:16

    Pristina zeli da izazove nemire u celom regionu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA