≫ 

Dodik o teroristi sa Novog Zelanda: Čovek koji je pobio civile na molitvi nema nikakve veze sa Srbima

Predsedavajući Predsedništva BiH je izrazio očekivanje da će svi odgovorni za ovaj napad biti adekvatno kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive

  • 8

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik najsnažnije je osudio zastrašujući teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su na molitvi ubijeni civili, što ovaj zločin, kako je istakao, čini još užasnijim.

Dodik je izrazio očekivanje da će svi odgovorni za ovaj napad biti adekvatno kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive.

- Ne mogu, a da ne primetim da je u medijskom i delu političkog prostora počela bezprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista „bio inspirisan“, kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije - rekao je Dodik.

On je naglasio da je potpuno jasno da je napadač državljanin Australije i da nikakve veze nema sa Srbima i ovim prostorom.

- Medijski napisi i političke kvalifikacije koje u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, ponižavaju ogromne žrtve koje je jutros podnela muslimanska zajednica u Novom Zelandu. Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene - poručio je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi Srpskainfo.

U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 ljudi.

Video: Momenat kada napadač ubija ljude u džamiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    15. mart 2019 | 14:51

    Dodik je u pravu, terorista je terorista i tačka. Strogo ga kazniti.

  • Vito de boka

    15. mart 2019 | 14:33

    Preslusajte isnimak i video pazljivo i shvaticete da neprijatelji i najjbednije unutrasnji pljuju svoj nard.U ovom trenutku kad se resavaju veliki problemi u zemlji Srbiji imamo hajku ,izmisljotine,i montaze.Ako smo ovom ludaku bili inspiracija,trenali smo mu biti pozitivna a ne ovakva ,jer nasi momci su pokazali u svim ratovima da su sve ali ne ubice.Saosecanje sa zrtvama nevinim.

  • Uki

    15. mart 2019 | 14:10

    Zapdana propaganda zele isto ko 90 da nas naorave uporno genocidnim narodom!auzas sta rade!A znamo svi kod koga treba da gledaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA