Kfor podigao borbenu gotovost na KiM: Posle masakra Novom Zelandu povećan broj pripadnika policije

Preventive radi, zbog mogućih terorističkih napada, povećan je broj pripadnika kosovske policije u institucijama i na različitim mestima na širem području Kosova i Metohije - rekao je direktor KPS

  • 6

Kfor je podigao stepen borbene gotovosti na Kosmetu radi sprečavanja eventualnih incidenata, rečeno je Srni iz Komande Kfora.

Isti izvor navodi da je takva mera preduzeta, u skladu sa procenom bezbednosne situacije, da bi se sprečili incidenti koji bi mogli da destabilizuju situaciju na Kosovu i Metohiji ili ugroze prisustvo Kfora ili rad i aktivnosti institucija.

Direktor Kosovske policijske službe Rašit Ćeljaj izjavio je novinarima da je preventive radi, zbog mogućih terorističkih napada, povećan broj pripadnika kosovske policije u institucijama i na različitim mestima na širem području Kosova i Metohije.

On je naveo da je reč o preventivnom delovanju nakon terorističkog napada na Novom Zelandu, te dodao da nemaju informacija o mogućim terorističkim i drugim napadima.

U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 ljudi.

Policija je privela četiri osobe, među njima i dvadesetosmogodišnjeg Brentona Taranta, koji je preuzeo odgovornost.

Video: Momenat kada napadač ubija ljude u džamiji

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. mart 2019 | 18:22

    USKORO CEMO SAZNATI STA SU NAM ZAKUVALI ENGLESKI PRIJATELJI POSTO U SVAKI DOGADJAJ UVUKU SRBE ILI RUSE ZBOG SVOJE PARANOICNE MRZNJE!!! ENGLEZI SU ZLO!!! DA NIJE BILO ENGLEZA U PROSLOM VEKU NAS BI SRBA BILO 100 MILIONA!!!

  • Тодорић

    15. mart 2019 | 19:59

    Нови Зеланд нам је баш иза ћошка,а напади на Србе у току година колико је кфор " чувао",су све чешћи...а и убиство је извршио њихов човек..

  • Aca

    15. mart 2019 | 18:49

    Ovi je neki njihov plan sve Vucicu i Dacicu i Dodice budite pametni i mudri!I samo se savetuj te sa masim prijateljima Kinezima i Rusima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA