Radojičić osudio nasilan upad u zgradu RTS: Iz Beograda otišla slika nasilja u svet, vraća Srbiju decenijama unazad

U nedostatku argumenata, pojednici su posegli za nasiljem i zastrašivanjem, kako bi uticali na slobode garantovane Ustavom i zakonom o Javnom informisanju - naveo je gradonačelnik Beograda

  • 9
Zoran Radojičić Foto: Marko Jovanović

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić osudio je sinoćnji nasilan upad u zgradu Radio televizije Srbije i naglasio da je tim aktom naneta velika šteta Beogradu i Srbiji, jer je iz Beograda otišla slika nasilja u svet, koja može da utiče na buduće investitore, turiste i međunarodni ugled.

Nasilan upad u zgradu RTS, zastrašivanje zaposlenih i demoliranje vraćaju Srbiju decenijama unazad, navedeno je u saopštenju gradonačelnika Beograda.

- U nedostatku argumenata, pojednici su posegli za nasiljem i zastrašivanjem, kako bi uticali na slobode garantovane Ustavom i zakonom o Javnom informisanju - naveo je Radojičić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je naveo i da mu je žao svih zaposlenih na Javnom servisu koji su pretrpeli neprijatnost i strah, ali i svih građana koji su potreseni i uplašeni situacijom koja se dešava u njihovom gradu.

Radojičić ističe da se huliganskim ponašanjem ne može osvajati vlast već isljučivo slobodnom voljom građana na izborima.

On je dodao da se razgovorom u demokratskim društvima može doći do konsenzusa, a ne nametanjem manjiskog mišljenja kao jedinog istinitog i ispravnog.

- Zahvaljujući brzom i staloženom reagovanju pripadnika MUP-a sprečena je dalja eskalacija nasilja i teže posledice - zaključio je prvi čovek Beograda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarko

    17. mart 2019 | 08:57

    Nisam ni uplasen ni potresen ako je rts televizija drzavna ona svako bi trebao da ima pravo da se na njoj pojavi od politicara a ne samo.tri coveka po nekoliko puta danju i nocu sa obecanja.i obecanja .

  • Nale

    17. mart 2019 | 09:11

    Znaš li gradonačelniče da se u Zemunu ruše zidine iz 9. veka hiltijem?

  • Aha

    17. mart 2019 | 09:06

    Vi nas za 7 godina vratiste vek unazad....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA