≫ 

Letele kamenice i flaše: Pogledajte snimak napada na policajce ispred “29. novembra” (VIDEO)

Okupljeni su uzvikivali "puštaje decu", a neki su i bacali flaše na policajce

  • 79

Grupa demonstranata, koji se celog dana nalaze pred sedištem gradske policije u Ulici despota Stefana, sukobila se sa policijom, ali se posle poziva organizatora protesta situacija smirila posle nekoliko minuta.

Za sada nije poznato šta je iniciralo sukob, ali je jedan od demonstranata priveden, dok su ostali uzvratli bacanjem flaša.

Kako se vidi na snimku, okupljeni uzvikuju "puštaj decu", a jedan od njih je bacio čunj za saobraćaj na policajce, koji su držali podignute oklope.

Organizatori su saopštili da su još tri uhapšene osobe dobile zadržavanje od 48 sati.

U međuvremenu se povodom napada na snage bezbednosti oglasio i direktor policije Vladimir Rebić.

- Više policijskih službenika, koji su obavljali časno i pošteno svoj posao, pokušavajući da obezbede stabilan javni red i mir za sve građane, zadobili su povrede zbog fizičkih napada nasilnih demonstranata. U prethodna dva dana nasilni demonstranati su beskrupulozno napadali policijske službenike čiji je posao da svim građanima obezbede sigurnost na ulici, na poslu i bilo gde drugde. Nisu birali sredstva, kamenicama i flašama su gađali policijske službenike, a jedan deo demonstranata je fizički nasrnuo na policajce u pokušaju da probije kordon. Bilo je i predloga da se teretnim vozilom razbije policijski kordon, a od jednog demonstranta oduzet je i nož. Očekujem od nadležnih sudova najstrožije kazne za ovakvo nasilničko ponašanje i nećemo dozvoliti nikome da sprovodi nasilje. - rekao je Rebić.

Pomoćnica ministra MUP-a i načelnica Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević rekla je da je ponosna na policijske službenike.

- Ponosna sam na policijske službenike koji su danas iskazali smirenost, vršeći svoje dužnosti na očuvanju javnog reda i mira, dok su ih okupljeni bez ikakvog povoda besomučno vređali i gađali kamenicama, limenkama i svime što im je došlo pod ruku. Zatečena sam nasrtajima i nasiljem protestanata prema policijskim službenicima čiji smo svedoci bili tokom današnjeg i jučerašnjeg dana. Najoštrije osuđujem svaku vrstu nasilja i smatram da država treba da preduzme sve mere u skladu sa zakonom prema izgrednicima - rekla je Tomašević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PetarBG

    17. mart 2019 | 20:38

    Hapsi bre to.Imas punu podrsku velike vecine ovo je bre saka jada

  • 0008034

    17. mart 2019 | 19:51

    Kakva deca, sve to u Zabelu.

  • Djile

    17. mart 2019 | 19:41

    Kakva deca, usijane glave. Ko pravi nerede i unistava imovinu mesto im je u zatvoru. Treba uhapsiti svu tu stoku koja unistava nesto sto su ranije pokrali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA