≫ 

Pojedini učenici Filološke gimnazije protiv protesta za Pavla: Nećemo da gubimo časove, kazna premala

Na protestu se okupilo stotinak đaka, ali nisu svi gimnazijalci podjedanko videli učešće u protestnoj koloni

  • 18

Dok se tokom dana održavao protest đaka Filološke gimnazije zbog 30 dnevnog pritvaranja drugara Pavla Cvejića koji je uhapšen posle upada u RTS na protestu "1 od 5 miliona", postojala je i druga struja učenika koja nije htela da iskaže podršku.

Naime, dok su njihovi vršnjaci tražili "Pravdu za Pavla" i "Oslobađanje druga", nekoliko učenika je ispered škole bojkotovalo sa transparentima "Dole opozicija" i "30 dana - premalo".

- Mi želimo da iskažemo protest zbog toga što gubimo časove, jer je jedan đak upao u zgradu javnog servisa - rekao je jedan od njih. Momak pored njega je dodao da "ne voli ovu opoziciju", a sve se završilo tako što su dobili sendvič od školskih drugova.

Na protestu se okupilo stotinak đaka, koji su od Filološke gimnazije na Zelenom Vencu, preko Terazijskog tunela, zajedno sa pojedinim profesorima krenuli oko 14:30 časova u protestnu šetnju do zgrade beogradske policije u Bulevaru despota Stefana.

Ispred zgrade policije poručili su da vlasti ostavljaju 48 sati da oslobode njihovog druga, ili će im se u suprotnom pridružiti i učenici ostalih škola. Ipak, po svemu sudeći do novog protesta, najavljenog za dva dana, neće doći jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će pomilovati zatvorene zbog prekršaja tokom upada u RTS i za vreme protesta ispred Predsedništva Srbije.

Prethodno su i lideri SzS od Vučića zatražili da amnestira pritvorena lica, dok su predstavnici DS-a Balša Božović i Maji Videnović pokušali da posete prekršajno kažnjenih zatvorskom kaznom od 30 dana u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj skeli).

Da podsetimo, prethodnog vikenda je u Beogradu privedeno je 18 lica - devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog krivičnih dela.

VIDEO: Gimnazijalci ispred stanice 29 novembar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    19. mart 2019 | 10:39

    Mladi filozofi nam rastu a mlade radnike svecom trazimo.

  • Rastko

    19. mart 2019 | 10:40

    Ljube ih majka i tajka.

  • Rastko

    19. mart 2019 | 10:34

    I za skolsku decu i za njihove roditelje narocito treba uvesti specijalni kurs na temu STA gradjanima znaci ziveti u drzava sa i bez njenih institucija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA