Najveći gubitnici su organizatori protesta, smanjuju pregovaračku snagu Srbije: Dodik o nasilnom upadu u zgradu RTS

Ako upadate u takvu zgradu onda se tamo ostaje, oni očigledno nisu imali snagu da to učine - kazao je Dodik

  • 33
Predsednik RS Milorad Dodik Foto: Milena Đorđević

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su oni koji su organizovali upad u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu najveći gubitnici i da se protestima smanjuje pregovaračka snaga Srbije u dijalogu sa Prištinom.

Dodik je kazao da su građanski protesti "vrsta pomodarstva u svetu" i da je on pre pet-šest godina bio izložen političkom protestu pa je u istom trenutku organizovao miting stranke čiji je lider.

- Srbija nije zabranjivala demokratski izraz koji se zove šetnja ma koliko je to bilo iritantno, ali bodriti ljude na upad u zgradu televizije je ozbiljna stvar - ocenio je on.

Dodik - Foto: Milena Đorđević

Prema njegovim rečima, upad u zgradu RTS-a je neprihvatljiv i doneo je najveću štetu upravo organizatorima tih nereda.

- Ako upadate u takvu zgradu onda se tamo ostaje, oni očigledno nisu imali snagu da to učine - kazao je Dodik.

Dodik je kazao da ne bi trebalo smanjivati pregovaračku snagu Srbije u dijalogu sa Prištinom organizovanjem protesta i dodao da su njega svetski zvaničnici na sastancima pitali zašto se ljudi okupljaju u Banjaluci na protestima "Pravda za Davida".

On kaže da u Republici Srpskoj (RS) nemaju poverenje u Haški sud, koji bi sutra trebalo da izrekne drugostepenu presudu njenom nekadašnjem predsedniku Radovanu Karadžiću, ali ipak on "negde veruje da je moguće da pobedi neka pravda".

- Da li je Karadžić doneo neku odluku da se negde napadnu civili - nije - rekao je Dodik, gostujući na TV Pink, dodajući da optužba o komandnoj odgovornosti izgleda važi samo za Srbe.

Dodik - Foto: Milena Đorđević

On je naveo da je "nepoverenje u haški sud" u Republici Srpskoj samo ojačano time što se čuje da su nestali, sklonjeni neki dokazi.

- Lično ne verujem u ispravnost tog suda, nije ispunio svoju misiju da svojim odlukama obezbedni osnovu za pomirenje - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, nemoguće je da je samo jedna strana kriva.

- Optuženo je političko i vojno rukovodstvo RS a ratni komandant Srebrenice Naser Orić, o čijim su zvestvima snimani filmovi, je oslobođen - rekao je Dodik.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA