≫ 

"Fantomi" koji su sa motornom testerom upali u RTS, pušteni na slobodu

Pored njih, prema rečima Vladimira Todorića, pušten je i Uroš Savić, u javnosti poznat zbog govora koji je održao pred kordonom policije

  • 76

Osobe koje su uhapšene jer su u zgradu RTS-a u subotu uveče na protestu "1 od 5 miliona" unele motornu testeru, "fantomi" kako ih javnost prepoznaje, puštene su na slobodu, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Za to delo zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Pored njih, prema rečima Vladimira Todorića, pušten je i Uroš Savić, u javnosti poznat zbog govora koji je održao pred kordonom policije.

U toku večeri, ukupno pet osoba će biti pušteni iz zatvora u Padinskoj skeli. Kako je saopšteno iz Prekršajni apelacionog suda, sud je usvojio žalbe svih pet osuđenih, ukinuo prvostepene presude Prekršajnog suda u Beogradu i naložio ponavljanje postupka, saznaje Tanjug.

Ukinutim presudama šest okrivljenih su u nedelju bili osuđeni u hitnom postupku na zatvorske kazne od 30 dana, zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, odnosno “drskog i bezobzirnog ponašanja u grupi”.

Jedan od šest okrivljenih međutim nije još primio prvostepenu presudu pa se nije ni žalio, a nije ni bio upućen u zatvor.

Ostalih pet okrivljenih će u toku večeri biti pušteni iz zatvora, da se u daljem toku prekršajnog postupka brane sa slobode.

Do ovih prekršaja došlo je u okviru protesta "Jedan od pet miliona" kada su u vreme emitovanja drugog Dvenika RTS 16. marta demonstranti upali u zgradu RTS, predvođeni liderima dela opozicije.

VIDEO: Demonstranti upali u zgradu RTS- a

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA