≫ 

Vučić u poseti Nemačkoj, dočekao ga premijer Donje Saksonije: Razmenili poklone, evo šta su jedan drugom darivali (FOTO)

Jednodnevna poseta predsednika Srbije Donjoj Saksoniji

  • 63

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Nemačkoj. Njega je u Hanoveru dočekao premijer Donje Saksonije Štefan Vajl.

Vučić i Vajl - Foto: Predsedništvo Srbije

Dvojica zvaničnika razgovarali su o poboljšanju saradnje i trgovinske razmene, za koju su istakli da je u poslednje tri godine bila dobra, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje.

Predsednik Vučić predstavio je ekonomske reforme i investicione potencijale, naglasivši da je Srbija u poslednjih nekoliko godina radila intenzivno na poboljšanju investicione klime.

- Nemački investitori su veoma zadovoljni poslovnom klimom i uslovima poslovanja u Srbiji. Kontinental, jedna od najvećih kompanija koje posluju u Srbiji, dolazi upravo iz Donje Saksonije. Ove godine trgovinska razmena sa

Nemačkom preći će pet milijardi evra, što Nemačku čini našim najozbiljnijim partnerom - istakao je predsednik Vučić i pozvao premijera Vajla do poseti Srbiju.

Vučić i Vajl - Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Vlade Donje Saksonije Štefan Vajl je rekao da je imidž Srbije u Nemačkoj veoma dobar.

- Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu. Napredak na evropskom putu je očigledan - istakao je premijer Vajl. On je izrazio očekivanje da će na privrednom sajmu u Hanoveru, jednom od najznačajnijih u SR Nemačkoj, učestvovati veći broj privrednika iz Srbije.

Donja Saksonija je druga najveća pokrajina Savezne Republike Nemačke sa osam miliona stanovnika. Najvažnija privredna grana je autoindustrija, o čemu svedoči i podatak da se u ovoj pokrajini nalazi sedište nemačkog proizvođača automobila Folksvagen.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Dvojica političara pohvalila su se i poklonima kojma su se darivali, naliv perom i domaćim srpskim vinima.

Kako je prethodno najavila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, Vučić će se sastati sa predsednikom Vlade pokrajine Donja Saksonija Štefanom Vajlom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jordan

    20. mart 2019 | 14:19

    Predsednik uvažava poštovanje gde god da se pojavi.

  • Jelena

    20. mart 2019 | 14:01

    Ovo partneratvo je jako značajno za našu državu i njenu privredu.

  • Maja

    20. mart 2019 | 14:01

    Bravo predsednice Vučicu! Srbija ne prica već živi svoju budućnost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA