Sramna izjava Nemanje Šarovića na račun ubijenog premijera Đinđića: Zoranu će istorija suditi onako kako to rade srpski radikali

To je rekao nakon što je predložio da se na današnjoj sednici Skupštine Srbije ispita politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

  • 5

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović, izjavio je danas na sednici skupštine da je "siguran da će o ubijenom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću “istorija suditi onako kako mu sude srpski radikali".

Sramnu izjavu dao je nakon što je predložio da se na današnjoj sednici Skupštine Srbije ispita politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine.

Kako je rekao, u Srbiji i dalje traje rat ko će više "profitirati na mrtvom Zoranu Đinđiću".

Foto: Tanjug/Dragan Antonic

Predložio je i da se formira anketni odbor koji bi ispitao pritiske na državne organe tokom izborne noći 2016. godine.

Šarović tvrdi da je američki ambasador Kajl Skat u izbornoj noći prvi put okupio "ono što se danas zove Savez za Srbiju" iako je, kaže, mnogima bilo čudno da na jednom mestu vide (Borisa) Tadića, (Dragana) Đilasa i (Boška) Obradovića.

On je dodao da treba ispitati na koji način je Skat uticao na to da neke izborne liste, po njegovoj oceni, veštački pređu cenzus.

- Mi smo i tada upozoravali da oni imaju nesto zajedničko, a to je što su im nalogodavci u zapadnim ambasadama - rekao je Šarović.

Njegovi predlozi za dopunu dnevnog reda su odbijeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA