Čanak obrazlaže zakon u Skupštini o finanisiranju i rezoluciji Vojvodine

Podsetio je da je Vojvodina 2002. godine dobila svoju zastavu i simbole

  • 3

Skupština Srbije utvrdila je danas dnevni red čime su započeli raspravu o Predlogu zakona o finansiranju Vojvodine i Predlogu rezolucije koje su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Lider LSV Nenad Čanak obrazlaže Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije o Vojvodini, a najpre je napravio jedan duži “istorijski pregled kako smo došli u ovu situaciju”.

On je tokom govora pomenuo somborsku rezoluciju u kojoj se, između ostalog, kaže “Vojvodina Vojvođanima” i u kojoj je zatrženo da Vojvodina ima svoje predstavnike u vladi u Beogradu, a potom pomenuo i novosadsku konferenciju i prisajedinjenje.

Podsetio je da je Vojvodina 2002. godine dobila svoju zastavu i simbole.

Tokom utvđivanja dnevnog reda, poslanik na listi SNS Marijan Rističević je tokom utvrđivanja dnevnog reda govorio o protestima ispred RTS i hapšenja koja su potom usledila, pokazujući pri tom fotografije lidera opozicionih stranaka koji su te večeri bili ispred javnog servisa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upitao je Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac zašto nisu uhapšeni Dragan Ðilas i Boško Obradović, jer su, kako kaže, pokušali da izvrše državni udar.

Naveo je da su 2010. godine Ðilas, Boris Tadić i Borko Stefanović u demonstracijama uhapsili 207 omladinaca, a onda su za njih zatražili višegodišnje kazne, te dodao da se policija tada sa njima surovo obračunavala.

U tadašnjim demonstracijama se, kaže, policija surovo obračunavala sa demonstrantima, a podsetio je i na ubistvo Ranka Panića.

Rističević je rekao i da je Ðilas bio vlasnik medija dok je bio gradonačelnik Beograda, da ima na desetine firmi, da je “zaradio” 720 miliona evra, kao i da je reklamno tržište bilo samo njegovo čime je, kaže, kontrolisao medije.

Poslanik na listi SNS je govorio i o Vuku Jeremiću koga je nazvao “novim revolucionarom” u vijetnamci i sa roleksom od 35.000 evra.

- Preporučujem mu da kad krene u revoluciju ostavi sat, ili da sebe drži u sefu, jer je zajedno sa DS osiromašio ovo društvo - rekao je Rističević.

On je predlagao da se formiraju različiti anketni odbori koji bi ispitali različite stvari, a u koje su uključeni lideri opozicije.

Za Boška Obradovića je rekao da je “fašista” i “ljotićevac” i da je i ranije pozivao na državni udar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gigs

    20. mart 2019 | 14:23

    Nije narod birao simbole i zastavu, već ste je vi, autonomaši nametnuli.Laž vam je svojstvena, kao i politika koju propagiraš, lički potomče.

  • Аца

    20. mart 2019 | 14:34

    Што Неша више кука, то су му образчићи већи.. Ако настави да кука има да пукне ко гума 🤔🤔🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA